Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Субота, 27.04.2024, 23:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2016 » Червень » 1 » Міжнародний день захисту дітей
19:33
Міжнародний день захисту дітей

День дитинства в рідному садочку,

Лине пісня в кожному куточку.

Дітей із святом дорослі вітають,

Здоров’я, миру, радості бажають.

Щороку, в перший день літа, відзначається Міжнародний день захисту дітей — прекрасне свято радості та одвічної надії.  1 червня відзначають у всіх країнах світу. День захисту дітей було проголошено в 1949 році на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, а в 1959 році Генеральна Асамблея  ООН прийняла Декларацію  прав дитини. Здавалося б, для чого це дитині, від чого і від кого треба захищати малюків? 

Статистика стверджує, що на планеті щоденно 80 тис. дітей помирають з голоду в найбідніших країнах Азії, Африки, Латинської Америки; 40 тис. — від нестачі ліків і медичної допомоги, а в Україні щорічно збільшується кількість хлопчиків і дівчаток, що постраждали від Чорнобильської трагедії.  У світі дітей підстерігає неписьменність, непосильна й багатогодинна робота заради шматка хліба, різні хвороби, нещасні випадки, грубість дорослих, а часом – і жорстокість батьків.

Принципи Декларації прав дитини передбачають: дитина повинна мати право на ім'я, громадянство, користуватися всіма благами соціального забезпечення, вона має бути захищена від усіх форм жорстокості та експлуатації. Документ, який в Україні набув чинності з вересня 1991 року, наголошує, що діти повинні виховуватись в дусі взаєморозуміння, дружби між народами, миру та братерства. Глибоким змістом наповнені рядки Декларації про обов'язки людства надавати дітям все найкраще для їхнього духовного і фізичного вдосконалення, про гарантії використання їх здібностей на благо суспільства.

         В ДНЗ «Берізка» с. Гора створені умови для повноцінної організації  життєдіяльності маленьких громадян нашої держави. Про них турбуються усі працівники закладу, а також громада с. Гора на чолі з сільським головою Дмитрівим Р.М. От і 1 червня під час святкових дійств (розваги, конкурси, спортивні змагання) вихованці закладу були усміхнені, життєрадісні, щасливі. А добру справу — створення гарного настрою для дітей — робили музичний керівник Велігоцька Л.М., інструктор з фізкультури Науменко Н.С., педагогічний та обслуговуючий персонал закладу.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 487 | Додав: porrter | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua