Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Середа, 01.05.2024, 10:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Вересень » 27 » Науково-практична міжрайонна конференція викладачів предмета «Захист Вітчизни»
13:32
Науково-практична міжрайонна конференція викладачів предмета «Захист Вітчизни»

Науково-практична міжрайонна конференція викладачів предмета «Захист Вітчизни» Бориспільського та Києво-Святошинського районів, присвячена 70-ій річниці визволення Київщини від фашистських загарбників

 

         26.09.2013р. на базі Гнідинської ЗОШ І-ІІІст. ім.П.Яцика, Кіровської ЗОШ І-ІІІст., Старинської та Сошниківської ЗОШ І-ІІІст. відбулась міжрайонна конференція викладачів предмета «Захист Вітчизни» Бориспільського та Києво-Святошинського районів. Бориспільці зустрічали своїх колег з хлібом - сіллю в Гнідинській ЗОШ І-ІІІст ім.П.Яцика. Це був приїзд-відповідь на поїздку бориспільських викладачів предмета «Захист Вітчизни» в травні цього року до Лісниківської ЗОШ І-ІІІст. Києво-Святошинського району, яка на кожного з відвідувачів справила особливе враження  про школу-музей. Здивуванням було для всіх те, що гості завітали до Гнідина в день його визволення від фашистських загарбників. Директор школи Н.Г.Кудько з великою душевністю ознайомила гостей зі змістом матеріалів музею «Пам'ять», кімнати-музею П.Яцика та «Берегині» з кімнатою П.П.Чубинського.

         Продовженням поїздки гостей з Києво-Святошинського району було відвідування Братської могили більше 2000 воїнів Радянської Армії, які загинули в трагічному 1941 році біля с.Артемівка. Викладачі предмету «Захист Вітчизни» двох районів Київщини поклали квіти до могили та вшанували пам'ять про них хвилиною мовчання, а член Національної спілки краєзнавців Зиль А.С. ознайомив присутніх з неписаними сторінками тих трагічних подій. Після цього викладачі відвідали Кіровську ЗОШ І-ІІІст., де  директор школи Кравцова Л.Є. ознайомила учасників конференції з традиціями школи, а учні, заступник директора з виховної роботи Лесик І.А. та вчитель історії – випускниця школи Колесник І.О. провели змістовні екскурсії в музеї «Село милосердя» та кімнаті-музеї козацької слави. Особлива увага була звернута на героїчну постать ватажка нереєстрових козаків Івана Сулиму. Продовженням відвідування Кіровської ЗОШ І-ІІІст. стало ознайомлення з Покровською церквою Івана Сулими.

         Третьою сторінкою спільної конференції, присвяченої 70-ій річниці визволення Бориспільщини від загарбників стала Старинська ЗОШ І-ІІІст., де відвідувачі поклали квіти до пам’ятника Фросі Ворони – зв’язкової та розвідниці партизанського загону ім.Щорса, а заступник директора школи Крисько В.М. та директор школи Кравченко С.М. ознайомили присутніх з традиціями та досягненнями школи, музеєм партизанської слави.

         В ході конференції відбувся круглий стіл, в якому взяли участь: голова Бориспільської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України   С.П.Сьомак, завідувач РМК Кравцов В.І., методист науково-методичного центру Києво-Святошинського району Легостаєв В.М., методист РМК Бориспільського району Гриценко Л.Г., Бриль Л.М. методист РМК, кандидат історичних наук, керівник психологічної служби району Смотрін В.О., член Національної спілки краєзнавців Зиль А.С та викладачі предмета «Захист Вітчизни» двох районів.





Переглядів: 662 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua