Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 29.04.2024, 22:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2019 » Січень » 24 » НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням
18:49
НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням

                 НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням  

     Реформа НУШ розрахована на роки, адже неможливо швидко змінити освітню традицію, що плекалася в Україні протягом десятків років.

   Проте зміни вже розпочались. В новій українській школі вчать учнів критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння. 

   Саме з таким настроєм і був проведений 23 січня 2019 року семінар вчителів 1-х класів на базі Любарецької ЗОШ І-ІІІ ступенів «Використання інноваційних технологій та творчих здібностей у системі роботи вчителів початкових класів».

    Майстерно провела урок інтегрованого курсу «Я досліджую світ» (тема «Комахи») вчитель 1 класу Дика Світлана Павлівна.  Методи навчання, що застосувала вчитель, сприяли активізації діяльності учнів через дослідницьку технологію, розвивали життєві компетентності школярів, відповідно до вимог нової української школи.

   Практичною частиною семінару став виховний захід (родинне свято) «Я, ти, він, вона – разом ми одна сімя», яку підготували вчителі школи під керівництвом вчителя початкових класів Засенко Наталії Олександрівни.

  Змагалися між собою, демонстрували свої компетентності три команди «Мудрість» - це бабусі учнів, «Кмітливість» - мами та «Доброта» - вчителі району. З великим захопленням присутні слухали учнів, які показали свої вміння розповідати вірші, гуморески, співати пісні.

   Дійсно, була атмосфера співпраці, не було жодного байдужого. Це якраз і є складова нової української школи.

   У теоретичній частині семінару директор Засенко Ігор Валерійович презентував історію школи, досвід створення в навчальному закладі освітнього середовища для забезпечення якісної освіти шляхом використання сучасних технологій у роботі з учнями початкових класів.

    Велику роль було відведено питанню «Емоційне ставлення учнів 1-х класів до шкільного життя». Методист РМК з психологічних питань Смотрін Володимир Олександрович провів заняття з вчителями, порекомендував співпрацю з психологами.

    Також обговорили «Положення про сертифікацію». Це добровільна перевірка, проходження якої надасть учителям 20% надбавку до посадового окладу.

  Опрацювали методичні рекомендації щодо заповнення Класного журналу учнів першого класу Нової української школи.

   Учасники семінару ще раз переконались в тому, що тільки співпраця між усіма учасниками освітнього процесу – учителів, учнів, адміністрації та батьків – наріжний камінь, який допоможе досягти мети НУШ.

   Дякуємо педагогічному колективу Любарецької ЗОШ І-ІІІ ступенів за теплий прийом.

                                                                       Методист РМК    Бриль Л.М.

Переглядів: 437 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua