Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 29.04.2024, 05:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2019 » Лютий » 23 » Обласна історико-краєзнавча конференція «Зима, що нас змінила» – до Дня Героїв Небесної Сотні
13:15
Обласна історико-краєзнавча конференція «Зима, що нас змінила» – до Дня Героїв Небесної Сотні

Обласна історико-краєзнавча конференція «Зима, що нас змінила» – до Дня Героїв Небесної Сотні

На виконання Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», відповідно до плану роботи департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації на 2019 рік та з метою увічнення громадянського і національного подвигу Героїв Небесної Сотні, які відстоювали права і свободи людини та європейське майбутнє України, а також розвитку в учнівської молоді інтересу до краєзнавства і науково-дослідницької діяльності, 20 лютого 2019 року на базі Гнідинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика Бориспільської районної ради (с. Гнідин, Бориспільський район) відбулася обласна історико-краєзнавча конференція  учнівської молоді «Зима, що нас змінила».

Організатори заходу: департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», управління гуманітарного розвитку Бориспільської  районної державної адміністрації, Гнідинська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика Бориспільської районної ради. Участь у конференціїі взяли понад 50 вихованців туристсько-краєзнавчих гуртків, юних краєзнавців, членів пошукових загонів закладів загальної середньої та позашкільної освіти області, представники державних установ та громадських організацій, учасники Революції Гідності.

Захід розпочав Гнідинський сільський голова Олександр Лазаренко біля пам’ятника Юрію Вербицькому –  Герою Небесної Сотні. Учасники конференції вшанували Героя хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Захід було продовжено у Гнідинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика, де з вітальним словом до присутніх звернулися Наталія Топчій – начальник відділу культурно-просвітницьких програм КЗ КОР «Київський обласний молодіжний центр», Людмила Шевченко – виконуюча обов’язки директора КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», учасники Майдану: Сергій Бахін – керівник проекту «Патріотичні екскурсії по Україні» та Руслан Яновський (Сан-Маріно) – «Пробудження. Про революцію з перших уст».

Юні краєзнавці також презентували свої дослідження про одну з найболючіших подій. Зокрема, Євгеній Білоусов – учень Гнідинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика Бориспільської районної ради, у своїй доповіді «Юрій Вербицький. Сотня Небесна, заради всіх їх Україна воскресне…»  продовжив розповідь про загиблого Героя.

Любов Прядко – заступник директора з виховної роботи Гнідинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика Бориспільської районної ради, поділилася досвідом роботи щодо вшанування пам’яті Юрія Вербицького та презентувала книгу «Герой», що містить матеріали про предків та родину загиблого, його життя та  смерть.

Ольга Шаріпова, учениця 11 класу Гребінківської гімназії Васильківського району, розповіла про заходи з увічнення подій на Майдані, які проводять педагоги та учні її закладу освіти.

Роман Новохатько, вихованець гуртка «Історичне краєзнавство» Обухівського районного центру дитячої та юнацької творчості, презентував спогади свого батька – учасника Майдану, а Аліна Скрипка, учениця Кожухівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Васильківського району, представила пошукову роботу про односельця – учня місцевого закладу освіти, учасника Революції Гідності та воїна АТО.

Конференція завершилася екскурсією до Музею народної пам’яті Гнідинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика Бориспільської районної ради.

Почуте на конференції надовго залишиться у пам’яті та серцях її учасників. Слава Україні! Слава її Героям!!!

За матеріалами із сайту - http://www.kids-center.com.ua/oblasna-istoryko-kraeznavcha-konferenciya-zyma-scho-nas-zminyla-prysvyachena-dnyu-geroiv-nebesnoi-sotni/

Переглядів: 403 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua