Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 25.04.2024, 14:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Лютий » 17 » «Пам’яті Т.Г.Шевченка»
10:34
«Пам’яті Т.Г.Шевченка»

Геніальний творець. У безсмертних рядках «Заповіту»

Ти навіки живий полиновими травами мрій,

Твоє слово повік буде в пам'яті нації жити

Невгасимим вогнем, джерелом для майбутніх надій.

Із вірша «Пам’яті Т.Г.Шевченка»

З кожним днем ми наближаємося до світлої дати, яку відзначатиме не тільки народ України, а й увесь світ. Це 200 річниця з дня народження Великої Людини, геніального поета, національного пророка, справжнього патріота своєї Батьківщини Тараса Григоровича Шевченка.

Саме ця подія стала поштовхом до створення у Щасливському навчально-виховному комплексі центру учнівського шевченкознавства, відкриття якого відбулося12 лютого. Метою створення такого центру є вивчення й популяризація поетичної та художньої творчості письменника, допомога в організації дослідницької роботи, виховання патріотичних почуттів і національної свідомості учнів.

Почесне право перерізати стрічку було надано заступнику голови Бориспільської райдержадміністрації Куровській Ілоні Анатоліївні та кращій учениці 9 – А класу Марченко Анастасії. Гостями й активними учасниками цієї події стали директори шкіл Бориспільського району, начальник відділу освіти Бориспільської держадміністрації Микола Васильович Неруш, голова районної організації Профспілки працівників освіти і науки Сьомак Світлана Павлівна, голова Бориспільського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т.Г.Шевченка Ковальчук Анатолій Іванович.

Зустрічали гостей господарі центру, учні 9 – А класу: Морозова Вероніка, Кобевка Наталія, Марченко Анастасія, Ананова Аріна, Куцих Володимир, Гуцол Альона, Кравчук Ліза, Капітонець Софія, Шморгун Катерина, які зробили короткий екскурс по сторінках життя й творчості поета, презентували матеріал, зібраний у центрі. З вуст дітей линуло Шевченкове слово й слово про Шевченка,  його світову славу й значення для кожного свідомого українця.

Завершилося відкриття багатоголосим співом пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» на слова Т. Г. Шевченка, яку з почуттям гордості й глибокої поваги виконали гості. Здавалося, що спів було чути в кожному куточку закладу.

Напам’ять про подію гості подарували центру найновіші видання «Кобзаря» та видання поеми «Гайдамаки», перекладене англійською мовою.

Сподіваємося, що центр стане осередком виховання підростаючого покоління, бо хто, як не Тарас Шевченко, може бути гідним прикладом для наслідування. Його творчість, пройнята глибоким патріотизмом, його світогляд, сила волі й нескореність у подоланні труднощів заслуговують на повагу.

Навчити любити Україну так, як любив її Шевченко, – це головне завдання центру, бо «Батьківщина після Бога для чоловіка річ найсвятіша, а любов до батьківщини за Божою любов’ю – почуття найблагородніше, найвище, найкраще», – говорив. А. Шептицький.

Шевченко як явище вічне – нескінченний і невичерпний. Маємо надію, що такою нескінченною й багатогранною буде робота новоствореного центру.







Переглядів: 798 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua