Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Середа, 08.05.2024, 03:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2023 » Квітень » 10 » Педстудія з теми «STEM-освіта, як основа формування креативності, технічних знань та практично-орієнтованого мислення на уроках природничих
19:21
Педстудія з теми «STEM-освіта, як основа формування креативності, технічних знань та практично-орієнтованого мислення на уроках природничих

Педстудія з теми «STEM-освіта, як основа формування креативності, технічних знань та практично-орієнтованого мислення на уроках природничих дисциплін»

В українській освіті відбуваються трансформаційні процеси, що пов’язані з реалізацією Концепції Нової української школи, Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти). Посилення ролі STEM-освіти є одним із пріоритетів модернізації освіти, складовою частиною державної політики з підвищення рівня конкурентоспроможності національної економіки та розвитку людського капіталу, одним з основних факторів інноваційної діяльності у сфері освіти, що відповідає запитам економіки та потребам суспільства.

У Вороньківському ліцеї Вороньківської сільської ради 06.04.2023 року була проведена педстудія з теми «STEM-освіта, як основа формування креативності, технічних знань та практично-орієнтованого мислення на уроках природничих дисциплін» під керівництвом Алли Рудої, учителя-методиста Вороньківського ліцею. Це вже було 2 заняття , яке мало підтему «Проектна робота з дітьми, залучення молоді до науково-дослідницької роботи як напрямок STEM-освіти».

Зустріч розпочалась з психологічного тренінгу, де психолог провела з присутніми тест «Виявлення процесів старіння мозку», пояснила, як уберегти мозок у стабільному функціональному стані в умовах стресу. Були виконані нейрокорекційні вправи, розглянуті таблиця Шульца та вправа «Кольори». Все це налаштувало присутніх на плідну роботу.

Всі з захопленням на практиці спостерігали за використанням елементів STEM-освіти на уроках біології під час проведення практичних занять, а саме: виявлення алейронових та білкових зерен у бобових рослинах, використання цифрової лабораторії «Енштейн» під час проведення лабораторних досліджень з біології. Всі ознайомились з методикою розв’язування задач з елементами інтеграції біології з математикою.

Педагоги підвищили свої професійні компетентності .

Переглядів: 220 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Квітень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua