Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 02.05.2024, 16:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Червень » 6 » Праця дошкільників в природі
11:56
Праця дошкільників в природі

Праця дошкільників у природі.

         Виховувати працьовитість і дбайливе ставлення дітей до природи - одне з важливих завдань загальної роботи з охорони навколишнього середовища. Вплив рідної природи кожен з нас в більшій чи меншій мірі відчував на собі і знає, що вона є джерелом перших конкретних знань і тих радісних переживань, які часто запам'ятовуються на все життя. Діти завжди і скрізь у тій чи іншій формі стикаються з природою. Зелені ліси і луки, яскраві квіти, метелики, жуки, птахи, звірі, рухомі хмари, що падають, пластівці снігу, струмочки, навіть калюжки після літнього дощу - все це привертає увагу дітей, радує їх, дає багату поживу для їх розвитку.          

    Ознайомлення дошкільнят з природою - це засіб утворення в їхній свідомості реалістичних знань про навколишню природу, заснованих на чуттєвому досвіді і вихованні правильного ставлення до неї. Природа є одним з основних засобів естетичного виховання дітей. Праця як метод виховно-освітньої роботи в дитячому садку має важливе значення. Безпосередньо стикаючись з предметами і явищами природи, діти набувають конкретних знань про неї, встановлюють деякі зв'язки між розвитком рослин та доглядом за ними людиною. Все це позитивно впливає на розвиток мислення, створює основу для матеріалістичного світорозуміння.          

      Систематична праця на городі, в саду, квітнику і куточку природи підвищує інтерес до рослин і тварин, допомагає виховувати у дітей любов та бережливе ставлення до об'єктів природи, сприяє формуванню працелюбності та інших моральних якостей. Посильна фізична праця робить корисний вплив на загальний розвиток дітей, сприяє розвитку функцій аналізаторів і, в першу чергу, рухового. Трудове виховання є необхідною, найважливішою умовою успішної підготовки дітей до навчання в школі. Діти, виховані з ранніх років у праці, відрізняються в школі самостійністю, організованістю, активністю, охайністю, умінням себе обслужити. Дошкільнята Пролісківського НВО з задоволенням працюють на городі, доглядають за рослинами,спостерігають за їх ростом і розвитком. А це, в свою чергу, викликає у них подив і захоплення, бажання більше дізнатись.







За матеріалами http://proliskinvo.at.ua

Переглядів: 1379 | Додав: Vik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua