Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 28.03.2024, 22:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Листопад » 25 » Районний семінар учителів основ здоров’я та педагогів-організаторів
09:41
Районний семінар учителів основ здоров’я та педагогів-організаторів

Районний семінар учителів основ здоров’я та педагогів-організаторів

21 листопада 2013 року на базі Щасливського НВК в рамках роботи школи сприяння здоров’ю відбувся районний семінар учителів основ здоров’я та педагогів-організаторів.

Директор навчально-виховного комплексу Йовбак Ю.Ю. гостинно привітав гостей та розпочав роботу семінару.

Учасники семінару мали змогу ознайомитися з особливостями роботи кабінету основ здоров’я, оглянути його матеріально-технічне забезпечення.

Учителем Бортник Н.І. проведено відкрите навчальне заняття із основ здоров’я з використанням інтерактивних та мультимедійних технологій  у

5–А класі на тему: «Відпочинок школяра. Ознаки перевтоми. Умови здорового сну».

У ході заняття учні визначали свій настрій на шкалі настрою, демонстрували творчі роботи про улюблені види спорту, грали в ігри, розгадували кросворд, змагалися у швидкості складання вислову, зав’язували вузлики на пам’ять, співали колискову та динамічно рухалися. На кінець уроку учні могли розрізняти поняття втома та перевтома, визначати ознаки перевтоми та способи її профілактики, називали правила здорового сну.

У ході обговорення учасниками семінару відмічено особливу позитивну психологічну атмосферу на уроці, високу активність учнів, творчий підхід педагога до підбору методів і прийомів та майстерне володіння методикою їх проведення.  Урок визнано високоефективним.

На наступному уроці учасники семінару мали змогу практично ознайомитися з особливостями проведення інтерактивної освітньої виставки «Маршрут безпеки» як одного з видів превентивної роботи з молоддю із профілактики ВІЛ/СНІДу, поширення ІПСШ. Учні 11 – А класу продемонстрували високий рівень готовності до тренерської діяльності, організаторські, комунікативні та інтелектуальні здібності. На станціях панувала ділова, творча атмосфера. Учні та учителі спілкувалися на досить відверті теми на рівних, що й було предметом активного обговорення за круглим столом.

«Маршрут безпеки» має значні переваги перед іншими сучасними профілактично-освітніми програмами для молоді, а саме:   матеріальне забезпечення, проста, але цікава і близька молодим людям, форма проведення. Координатори Л.В. Дуденко та Н.І. Бортник ознайомили із  технологією відбору та підготовки учнів-тренерів, особливостями проведення гри з різними категоріями учасників.

У рамках семінару було проведено заняття «Форми організації дозвіллєвої діяльності у системі роботи навчального закладу як школи сприяння здоров’ю». Методист районного відділу освіти Т.В. Чигрин ознайомила педагогів із системою роботи навчальних закладів, нормативно-правовою базою. Директор НВК Ю.Ю.Йовбак поділився власним міркуванням формування й розвитку фізично, психологічно, соціально і морально здорової

особистості. Учителі обмінялися досвідом організації дозвіллєвої діяльності, яка проводиться у їх школах.

Переглядів: 654 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua