Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 29.04.2024, 05:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2019 » Лютий » 28 » Районний семінар вчителів української мови та літератури
18:35
Районний семінар вчителів української мови та літератури

Районний семінар

вчителів української мови та літератури

Напередодні Дня рідної мови у ГірськійЗОШ  І-ІІІ ступенів зустрілися вчителі української мови і літератури району разом із своїми вихованцями –знавцями біографії та творчості Івана Петровича Котляревського, 250-річчя з дня  народження якого відзначається у цьому році. Відомо, що І.П.Котляревський-гордість нашої нації. Саме йому судилося стати визначним українським письменником, який вперше в Україні через свої твори заговорив з українцями рідною мовою, започаткувавши нову добу в українській літературі.  Семінар на тему «Сучасні  підходи до вивчення творчості І.П.Котляревського як зачинателя нової української літературної мови» мав на меті оновити методичні підходи до викладання літератури в сучасній школі.

«Творчий калейдоскоп»- так називався конкурс,  учасники якого читали поезії, присвячені пам»яті І.П.Котляревського, уривки з поеми «Енеїда»,розігрували сценки з п»єси «Наталка Полтавка»,виконували пісні.

Надзвичайно цікаво проходив брейн-ринг , який підготувала господиня свята- вчителька української мови та літератури  Гірської ЗОШ Нагорська Лариса Анатоліївна.  Приємно, що  учасники брейн-рингу показали не тільки знання текстів творів І.П.Котляревського та його біографії, але й володіння інформацією про вшанування пам’яті великого українця нашими сучасниками.  Переможці цього конкурсу Роман Аліна (Сошниківська ЗОШ  І-ІІІст-1 м), Кияшко Тетяна(Гірська ЗОШ І-ІІІст.2 м.) та Тетеря Анастасія(Кучаківська ЗОШ І-ІІІст- 3 м.) нагороджені призами.

Творчі конкурси оцінювалися в кількох номінаціях і стали справжнім калейдоскопом талантів! Діти, які виступали на сцені, показали присутнім уміння   щедро дарувати позитивні емоції та можливість насолоджуватися прекрасним.

Але найпозитивнішим стало розуміння учнями та вчителями  надзвичайної цінності і актуальності  творчої спадщини авторів-класиків.

 

Переглядів: 656 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua