Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 19.04.2024, 18:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2021 » Лютий » 24 » Семінар директорів шкіл Бориспільщини
08:50
Семінар директорів шкіл Бориспільщини

Семінар директорів шкіл Бориспільщини

Нещодавно у Вороньківській школі з'явилось нове освітнє середовище відкритого типу, яке отримало назву "Медіатека". В перекладі на українську мову - багате середовище.
Підхід до створення цього простору був закладений з самого початку таким, який би відповідав сучасним тенденціям здобуття освіти молоддю 21 сторіччя.
Простір передбачає одночасну реалізацію кількох освітніх проектів (напрямків роботи):

1. Проект «Відкритий освітній простір»;
2. Проект "Bookcrossing";
3. Проект «Учнівська конференція»;
4. Проект «Учительська конференція»;
5. Проект «Позакласна гурткова робота»;
6. Проект «Конкурси" ("Hand Maid», виховні заходи,  дозвілля).

У класних керівників тепер є вибір (в класі чи медіатеці) де провести виховну годину, творчий конкурс, інтелектуальні змагання типу "Брейн ринг" тощо. В адміністрації школи є простір для організації та проведення вчительської чи учнівської конференції, педрад, навчання, онлайн-тренінгів. В учнів - місце для дозвілля, вільний доступ до системи Bookcrossing, місце для проведення вільного часу, спілкування...
А ще педагоги розглядають медіатеку як так званий коворкінг-центр, місце для дискусій, особистий мультимедійний простір, місце для неформального спілкування, отримання знань та інформації в невимушеній формі.

Медіатека розрахована на широкий загал відвідувачів: школярі; вчителі-предметники; особи, що займаються самоосвітою. Функціональна організація медіатек формується по принципу організації єдиного простору, що ділиться, в свою чергу, на три зони:

· Зона для читання книг і періодики;

· Комп’ютерний та телекомунікаційний блок;

· Зона відпочинку (релаксу).

 У сучасній медіатеці можливе проведення уроків, зустрічей, семінарів, індивідуальних занять з дітьми з особливими потребами. Особливістю медіатеки є сучасний інтер’єр та наявність мультимедійного обладнання.

23 лютого 2021 року для керівників освітніх закладів Бориспільського району на базі ОНЗ "Вороньківський НВК" був проведений навчальний семінар на тему: "Медіатека як база для організації та функціонування освітнього простору закладу освіти". Директори шкіл ознайомились з підходами до побудови нового освітнього простору, методами і способами залучення учнів до читання та використання ресурсів медіатеки.

В семінарі взяли участь секретар Вороньківської сільської ради Спис В.О., начальник управління гуманітарного розвитку виконавчого комітету Вороньківської сільської ради Кравцов В.І., головний спеціаліст управління гуманітарного розвитку Пристоличної сільської ради Паламарчук К.В., директор центру професійного розвитку педагогічних працівників Переяслівської міської ради Божко І.В., голова районної організації профспілки працівників освіти і науки Бориспільського району Сьомак С.П., директори шкіл Бориспільщини.

План проведення зустрічі

 

Переглядів: 326 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua