Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 03.05.2024, 15:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2012 » Лютий » 15 » Семінар директорів у Кіровській школі
22:37
Семінар директорів у Кіровській школі
Семінар директорів у Кіровській школі
    15 лютого  Кіровська ЗОШ приймала директорів загальноосвітніх навчальних закладів району. Тему семінару «Музейна педагогіка в системі національно патріотичного виховання» обрали не випадково. 
    У Бориспільському районі функціонують 23 шкільних музеї, з них зареєстрованих 16, решта в стадії реєстрації. Закінчують оформлення музейних кімнат ще в 3 навчальних закладах.
    Музеї за профілями:  історичні  - 19  з них:
- широкого історичного профілю - 5
- військово-історичні - 4
- історії освіти ( навчального закладу) -10
 краєзнавчі – 3;
 етнографічні  - 4.

     Гнідинська школа налічує 5 музейних кімнат, Вороньківська – 4, по 2 музейні кімнати у Кіровській та Ревнівській ЗОШ.
    У навчальних закладах,  де відсутні музейні кімнати  - створені куточки з історії навчальних закладів.
    «Найголовніше, щоб музей не був створений заради музею, а активно використовувався в навчально-виховному процесі», - наголосив у своєму виступі завідувач районним методичним кабінетом Кравцов В.І.
    Учасників семінару привітали заступник голови Бориспільської РДА Бомчак С.І., заступник голови Бориспільської районної ради Недогибченко І.В., депутат районної ради Очередько С.Г. Від імені голови районної організації партії регіонів Байчаса В.М. подарували Кіровській школі мультимедійний проектор та книгу «Міста і села Київщини».
    Гостей школи запросили на екскурсію шкільними коридорами, до учнів молодших класів, на виставки «Оберіг моєї України», «І на цих рушниках Україна моя», «Таїна святого оберегу», графіки В.Куща «Село  Милосердя», картин з природного матеріалу «Чарівний світ фантазії» клубу флористики при Київському міському палаці ветеранів з яким у школи давні творчі зв’язки.
    Екскурсоводи музею історії школи Каленіча О., Скакун А., Сірук Т., Салій Б. професійно розповіли про становлення освіти в регіоні, особливу увагу звернули на історію підпільного госпіталю, який функціонував в селі Кірове у 1941 році.
     У музеї Козацтва відбулася презентація книги Зиля А.С. «Сулимівський пантеон», яка надрукована за сприяння депутата районної ради Мазура А.М.
    З маловідомими сторінками історії села Сулимівка, Свято-Покровської церкви с. Сулимівки познайомили присутніх настоятель о. Павло та дослідник, кандидат філософських наук Галушко О.І.
     З питання «Управління процесом національно-патріотичного виховання сільської школи засобами музейної педагогіки» виступила директор Кравцова Л.Є., яка зазначила, що виховання особистості, справжнього патріота починається з родини, класу, шкільного музею, школи. Термін «шкільний» повинен визначати не місцезнаходження, а специфіку музею. Він потрібен школі в тій мірі, в якій виявляється не церемоніальним залом, куди запрошують почесних гостей або де проводять урочисті лінійки, а місцем, яке спонукає до творчої активності дітей, способом поліпшення і поглиблення їх контактів з педагогом, засобом збагачення навчального процесу.
     Учні школи Бондаренко О. та Лимар І. познайомили присутніх із творчими проектами, підготовленими з використанням матеріалів музеїв у цьому та попередніх навчальних роках.
Під час обговорення матеріалів семінару були вироблені рекомендації щодо активного впровадження в діяльність навчальних закладів засобів музейної педагогіки.
Додаткова інформація...






























Переглядів: 750 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua