Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Субота, 04.05.2024, 17:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Березень » 26 » Семінар директорів у Пролісківському НВО
12:33
Семінар директорів у Пролісківському НВО

     15 березня 2013 року на базі Пролісківського навчально-виховного об’єднання «Загальноосвітня школа І ступеня – дитячий садок» відбувся семінар для директорів загальноосвітніх навчальних закладів району « Реалізація принципів наступності та перспективності між дошкільною та початковою ланками для забезпечення якості освіти».

  Учасники семінару обговорили необхідність забезпечення компетентнісного підходу до розв’язання основних завдань дошкільної та початкової ланок освіти відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти та Державного стандарту початкової загальної освіти для поетапного становлення дитячої особистості, її фізичного, пізнавального, соціального, естетичного розвитку, набуття нею певного практичного досвіду, необхідного для використання у майбутньому житті. Директори шкіл району ознайомились з  найкращими умовами, створеними засновником – Щасливською сільською радою та педагогічним колективом НВО -  для організації повноцінної життєдіяльності  учнів 1 класу у другій половині дня; переглянули форми організації діяльності у дошкільному навчальному закладі і початкових класах. За результатами семінару прийняті рекомендації.

РЕКОМЕНДАЦІЇ СЕМІНАРУ ДЛЯ ДИРЕКТОРІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

«РЕАЛІЗАЦІЯ ПРИНЦИПІВ НАСТУПНОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВНОСТІ МІЖ ДОШКІЛЬНОЮ ТА ПОЧАТКОВОЮ ЛАНКАМИ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ»

15 березня 2013                                             Пролісківське НВО

   Забезпечення наступності та взаємодії між дошкільною та початковою освітою утворює простір для реалізації в педагогічному процесі дошкільного навчального закладу і початкової школи єдиної, динамічної та перспективної системи, спрямованої на розвиток, виховання і навчання старших дошкільників і молодших школярів. Саме тому сучасні тенденції розвитку дошкільної і початкової ланок освіти мають багато спільного, зокрема передбачають орієнтацію на особливості дитини, створення сприятливих умов для формування у неї належної спрямованості, самосвідомості, позитивної самооцінки, самоповаги та шанобливого ставлення до тих, хто її оточує, конструктивних мотивів поведінки.

Зважаючи на те, що ефективність навчання  дітей в початковій школі в значній мірі визначається рівнем їх дошкільної підготовки

рекомендуємо:

  1. Розробити спільні плани із забезпечення наступності між дошкільними та загальноосвітніми навчальними закладами.

Завідуючі ДНЗ, директори ЗОШ, щороку до 1 вересня

  1. Сприяти узагальненню передового педагогічного досвіду колективів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів щодо  реалізації принципів наступності та перспективності між дошкільною та початковою ланками освіти.

    Завідувач РМК Кравцов В.І., постійно

  1. Розглянути на педагогічних радах, теоретичних семінарах основні підходи до реалізації державної політики в галузі дошкільної та початкової освіти, загальні принципи безперервності освітнього процесу.

                            Завідуючі ДНЗ, директори ЗОШ  до 01.06.2013


  1. Розробити та затвердити плани роботи з батьками щодо  організації співпраці з педагогами ДНЗ та початкової школи щодо розвитку дитини  дошкільного віку та підготовки її до навчання у початковій школі.

Завідуючі ДНЗ, директори ЗОШ,   щороку до 1 вересня


  1. Організувати роботу постійно діючого семінару-практикуму для вихователів старших груп та вчителів перших класів ЗОШ
                    Завідувач РМК Кравцов В.І., до 1.04.2013



Фотоальбом заходу можна переглянути <<ТУТ>>

За матеріалами http://proliskinvo.at.ua/
Переглядів: 736 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua