Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 03.05.2024, 01:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Грудень » 26 » Семінар-практикум директорів ЗНЗ
12:33
Семінар-практикум директорів ЗНЗ

Семінар-практикум директорів ЗНЗ 

      Відповідно до плану роботи районного методичного кабінету відділу освіти на 2014/2015 навчальний рік 24.12.2014 відбувся районний семінар-практикум для директорів ЗНЗ «Управлінський супровід впровадження нових Державних стандартів у навчально-виховному процесі у початковій та базовій школі» на базі Любарецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

    З презентацією школи та з кроками по впровадженню нових Державних стандартів у навчально-виховному процесі закладу виступив директор школи Засенко Ігор Валерійович. Розповів, як відбувається модернізація змісту освіти, акцентував увагу на  головній ролі педагога у реформуванні змісту освіти, її осучасненні. Впроваджуючи основні вимоги Державного стандарту, відділом освіти, керівниками закладів, вчителями початкових класів   проведена кропітка робота з питань  організації  навчально-виховного  процесу у початковій та базовій школі. Розроблені  районні  та шкільні заходи щодо впровадження нового Державного стандарту початкової та базової школи.

     У ході акцій «Дай руку, першокласнику!», «Нові стандарти – нова школа» поліпшено матеріально-технічну базу школи. Для першокласників облаштовані кімнати для відпочинку, куточки усамітнення, ігрові куточки, які поповнені красивими іграшками та спортінвентарем. У  приміщенні  школи  обладнані  внутрішні туалети. Створені умови в шкільній їдальні, учні на належному рівні забезпечені збалансованим гарячим харчуванням. Вчителями початкових класів звертається увага на створення сприятливого середовища для адаптації першокласників до систематичного шкільного навчання, що забезпечуватиме його подальший розвиток, успішне навчання та виховання.

    Під час проведення уроків у перших-других класах домінуючою є ігрова діяльність, бо саме з ігрової діяльності поступово формується навчальна діяльність, якою дитина починає оволодівати. З метою уникнення перевантаження вчителі проводять навчальні заняття у формі уроків-екскурсій , уроків-ігор, уроків-казок, уроків-вистав.      У навчально-виховній діяльності  вчителі початкових класів  використовувалися здоров’язберігаючі технології. У післяурочний час  для учнів початкової школи організовано роботу групи продовженого дня.

     Протягом року вчителі  працювали на досягнення результатів навчання учнів – формування ключових  і предметних компетенцій: учні  брали участь у шкільних та районних  предметних олімпіадах та конкурсах;  у проведенні предметних тижнів. Під час проведення  засідань методичних об'єднань, нарад, семінарів, семінарів-практикумів, засідань творчих груп,  практичних занять вчителі ознайомилися із новими  вимогами щодо викладання у освітніх галузей «Математика», «Природознавство», «Мова і література», «Людина і світ», довідалися про основні сучасні форми і методи викладання   предметів  початкової та базової школи тощо. Все сказане було підтверджене показом слайдової презентації.

     У практичному блоці питань семінару було відвідано урок математики «Додавання і віднімання виду 230+70, 200-60. Дії з іменованими числами» у 3 класі, вчитель Пасько Галина Іванівна; урок світової літератури у 5 класі «Утвердження любові до природи в оповіданнях Ернеста Сетона- Томпсона «Королівська апалостанка», вчитель Волошина Тетяна Володимирівна; урок  української мови у 6 класі «Усний твір-оповідання за жанровою картиною Ілля Рєпін «Запорожці пишуть листа турецькому султану», вчитель Барабан Марія Володимирівна.

    Педагог-організатор Симоненко Ірина Миколаївна разом з учнями презентувала роботу шкільного музею.

    В обговоренні питань семінару директори ЗНЗ звернули увагу не невідповідність підручників навчальній програмі, перевантаження учнів, відсутність частини підручників для 6 класу, незабезпеченість шкіл НКК для роботи учнів 2-6 класів, відсутність комп’ютерних програм, спальних кімнат. Були підняті питання щодо майстерності більшості вчителів і необхідності методичної роботи  з педагогами, які викладають в 5-х класах, 6-х класах, щоб вони  зрозуміли ту відповідальність, яка покладена на них державою. Слушні зауваження були висловлені методистом РМК Бриль Л.М. 

     Підсумки семінару підвели начальник відділу освіти Неруш Микола Васильович та завідувач районного методичного кабінету Кравцов Віктор Іванович. Були прийняті рекомендації семінару. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 816 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua