Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 29.03.2024, 00:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Грудень » 24 » Семінар учителів історії
09:21
Семінар учителів історії

    18 грудня 2013 року на базі ВОлександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів районним методичним кабінетом Бориспільської райдержадміністрації проведено семінар учителів історії загальноосвітніх шкіл району «Впровадження державного стандарту базової та повної середньої освіти(освітня галузь «Суспільствознавтво») у межах навчального предмета «Історія України» при вивченні курсу Вступ до історії. 5 клас»

         Відкрив семінар директор школи Давиденко Ігор Іванович.

         Вчителі району відвідали урок історії в 5 класі «Київські князі. Запровадження християнства». Вчитель вищої категорії, старший вчитель Курта Світлана Василівна,  продемонструвала свою методику проведення навчальних занять в 5 класі. Активно вчителю допомагав заступник директора з навчальної роботи Коваль Денис Сергійович. Організовуючи роботу на уроках, Світлана Василівна віддавала перевагу розвивальним прийомам, практичній роботі. Такі заняття в курсі історії мають подвійну мету: є способом вивчення нового матеріалу на основі опрацювання історичних джерел та важливим засобом формування предметних умінь і навичок учнів.

  В ході роботи вчителі історії визначели та охарактеризовали шляхи оновлення навчально-виховного процесу загальноосвітніх навчальних закладів в умовах впровадження державного стандарту базової та повної середньої освіти (освітня галузь «Суспільствознавтво»).

    У другій частині семінару був проведений конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН (відділення історії). На І етапі було представлено 7 робіт. Це учні Ревнівської ЗОШ, Рогозівської ЗОШ, ВОлександрівської ЗОШ, Сеньківської ЗОШ, Вишенської ЗОШ, Старинської ЗОШ, Щасливського НВК.  На ІІ етапі бажаємо успіхів Видиборець Вікторії, учениці Вишенської ЗОШ (секція історичне краєзнавство, керівник Лазаренко Любов Іванівна) та Чемерис Анні, учениці ВОлександрівської ЗОШ (секція історія, керівник Давиденко Ігор Іванович), які стали переможцями.

«Через проведення таких заходів ми реалізуємо тезу про безперервність освіти. Наука не стоїть на місці: в останні десятиліття були відкриті архівні матеріали, накопичена велика кількість інформації, і саме така робота, як написання наукових робіт, мають допомогти учню  зорієнтуватися у життєвому просторі» - підвела підсумки семінару методист РМК, кандидат історичних наук Бриль Людмила Миколаївна.












Переглядів: 587 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua