Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 02.05.2024, 05:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Березень » 31 » «Шляхи взаємодії дошкільного навчального закладу і початкової школи для успішного майбутнього дитини»
13:26
«Шляхи взаємодії дошкільного навчального закладу і початкової школи для успішного майбутнього дитини»

27 березня 2014 року у ДНЗ «Берізка» с. Гора відбулося спільне засідання методичного об’єднання вихователів ДНЗ та вчителів початкової ланки Гірської ЗОШ І-ІІІ ступенів «Шляхи взаємодії дошкільного навчального закладу і початкової школи  для успішного майбутнього дитини». У його роботі взяли участь директор Гірської ЗОШ І-ІІІ ступенів Гребенко Т.І., голова Бориспільської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Сьомак С.П.

«Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дітей. Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити те, що робила вчора. Нехай нове з'являється у її житті поступово і не приголомшує лавиною вражень»,так В.А.Сухомлинский представляв наступність  між дошкільним і шкільним навчанням. Вступ до школи – переломний період у житті дитини. Однак і дитячий садок, і школа є ланками єдиної системи освіти і виховання. Тому все те, що чекає дитину у школі, має бути продовженням тієї справи, чим вона займалася раніше.

 Учасники методичного об’єднання переглянули заняття у старших групах (вихователі Бондар Л.К. та Прохорова О.В.), обговорили пріоритетність компетентнісного підходу до розв'язання основних завдань дошкільної та початкової ланок освіти, визначених у Базовому компоненті дошкільної освіти та Державному стандарті початкової загальної освіти. Ці документи покликані забезпечити поетапне становлення дитячої особистості, її фізичний, пізнавальний, соціальний, естетичний розвиток, набуття нею певного практичного досвіду, необхідного для використання у майбутньому житті. Важливу роль в організації наступності дошкільної установи і початкової школи відіграють особистості вихователя і вчителя. Незвичайним було знайомство малюків з  майбутньою першою вчителькою – Жук О.М. Зустріч вихованців з Оленою Миколаївною , розмова між ними була досить зворушливою для усіх присутніх. Усі учасники погодились, що запровадження ділового співробітництва між педагогами дошкільних закладів і вчителями початкових класів  району з питань здійснення наступності повинно мати постійне місце в системі педагогічної діяльності в усіх навчальних закладах району. 

 

 

Переглядів: 662 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua