Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Неділя, 28.04.2024, 18:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Травень » 14 » Стартував щорічний обласний конкурс учнівської і студентської творчості "Я – Київщини гордість і надія!" – 2013!
10:38
Стартував щорічний обласний конкурс учнівської і студентської творчості "Я – Київщини гордість і надія!" – 2013!

   Стартував щорічний обласний конкурс учнівської і студентської творчості "Я – Київщини гордість і надія!" –  2013!

За ініціативи та підтримки голови Київської обласної державної адміністрації А.Й. Присяжнюка протягом квітня-червня 2013 року проводиться щорічний обласний конкурс учнівської і студентської творчості "Я – Київщини гордість і надія!" (далі Конкурс) у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності, професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації.

Метою проведення Конкурсу є виявлення, підтримка і створення умов для розвитку здібностей обдарованої учнівської та студентської молоді, вивчення історико-культурних і сучасних надбань рідного краю,сприяння технічній, художній, літературній, музичній, пошуково-конструкторській та раціоналізаторсько-винахідницькій творчості, формування прагнення до успіху, звершень, потреби бути корисним сім'ї, громаді, державі.

Конкурс проводиться у 4 вікових групах (учні 1-4 класів; учні 5-8 класів; учні 9-11 класів і професійно-технічних навчальних закладів;студенти вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації) за такими номінаціями:
"Логотип Конкурсу "Я – Київщини гордість і надія";
"Літературна творчість"
"Науково-технічна творчість та винахідництво";
"Образотворче мистецтво";
"Фотохудожник";
"Музична творчість";
"Дизайн одягу";
"Декоративно-вжиткове мистецтво";
"Перукарська майстерність".

Конкурс проводиться у два етапи:
І етап (міський/районний) –  до 15 травня 2013 року – розгляд матеріалів учасників Конкурсу членами журі міського, районного етапу, визначення переможців за віковими категоріями у номінаціях, подання матеріалів переможців до обласного організаційного комітету Конкурсу.

Матеріали для участі у ІІ (обласному) етапі необхідно подати до організаційного комітету Конкурсу до 20 травня 2013 року за адресою: м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, 37, Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів.

Організувати та провести районне/міське свято "Я – Київщини гордість і надія!" у період з 16 по 20 травня 2013 року.

ІІ етап (обласний) – до 2 червня 2013 року – розгляд матеріалів учасників Конкурсу членами журі обласного етапу, визначення переможців за віковими категоріями у номінаціях.

Учасники конкурсу подають заповнену анкету (завантажити).

Основні вимоги до конкурсних робіт

1. Вимоги до номінації "Логотип Конкурс "Я – Київщини гордість і надія!":

1.1 На Конкурс подаються зображення логотипу (символу) який має відображати сутність Конкурсу, легко запам'ятовуватись і впізнаватись, викликати позитивні емоції, відрізнятися простотою форм і гармонією кольору, відтворюватись у багатокольоровому та чорно/білому виконаннях на будь-яких носіях, розміри – від візитки до білборда. До кожного логотипу має бути додано письмове обґрунтування смислового змісту логотипу – коротке есе; назва роботи, прізвище, ім'я, вік автора; назва навчального закладу, класу (курсу).

1.2 Зображення логотипу необхідно подати:
на електронному носії у растровому форматі JPEG, кольорове кодування RGB та у векторному форматі EPS (CDR), кольорове кодування CMYK та пантонами, написи, виконані комп’ютерними шрифтами, мають бути переведені у криві та надіслані з повним пакетом шрифтів; на листі формату А4, роздруковане в чорно-білому і повнокольоровомуваріанті.

1.3 Критерії оцінювання:
відповідність вимогам до номінації;
розкриття сутності Конкурсу;
багатогранність;
оригінальність;
сучасність, актуальність;
лаконічність;
унікальний графічний елемент;
відповідність технологічним вимогам (збереження можливості прочитання при змінах розміру, однаково вдалий вигляд як в кольоровому, так і в монохромному варіанті; можливість розміщення на будь-яких поверхнях (папір, картон, скло, дерево, метал тощо).

1.4. Роботи переможців  Конкурсу демонструються на обласному святі "Я – Київщини гордість і надія!".

2. Вимоги до номінації "Літературна творчість":

2.1 На Конкурс подаються різноманітні за жанром літературні (художні) твори. У змісті творів у художній формі має висвітлюватися сучасність або минуле малої батьківщини, регіону, Вітчизни, зокрема в роботах має бути відображено красу природи рідного краю, події життя окремих людей, своєї чи відомої родини, видатних особистостей, земляків; культурні цінності й надбання рідного краю – окремі споруди, парки, сквери, вулиці, населені пункти; сторінки  історії краю. Також у творах можуть бути розкриті моральні, філософські, екологічні та інші проблеми, актуальні для жителів Київщини.

2.2 Роботи повинні бути віддрукованими 14 кеглем через 1,5 інтервали на папері формату А-4, подані в одному примірнику на паперових та електронних носіях. Обсяг робіт: мала проза, публіцистика – не більше 7-10 сторінок, поезія – не більше 5 творів, драматургія – до 10 сторінок. Окрім цього, до участі в конкурсі може бути представлена авторська збірка художніх творів.

2.3 Критерії оцінювання:
відповідність змісту твору вимогам до номінації;
відповідність твору заявленому літературному жанру;
композиційна досконалість роботи;
художня довершеність твору (мотиви твору (проблематика), наявність художнього образу (художніх образів), майстерність використання художніх засобів);
грамотність і мовленнєве багатство.

2.4 Роботи переможців Конкурсу презентуються на виставці обласного свята "Я – Київщини гордість і надія!", переможці Конкурсу декламують авторські твори у ході свята.

3. Вимоги до номінації «Науково-технічна творчість та винахідництво»:

3.1 На Конкурс подаються роботи, що презентують науково-технічну, пошуково-конструкторську, раціоналізаторсько-винахідницьку творчість, пропонують нові шляхи вирішення конкретних проблем у галузях: техніка, хімія, математика, фізика, біологія тощо.

3.2 Конкурсні роботи (моделі) повинні відповідати таким напрямам:
техніка майбутнього (фантастичні проекти, розробки, моделі – прообрази техніки майбутнього);
технічна екологія (біофізичні та хімічні пристрої, прилади, що сприяють енергозбереженню, очищенню та охороні навколишнього середовища, використання нетрадиційних джерел енергії);
промислова техніка (багатоопераційні верстати, пристрої, які використовуються для різних технологічних операцій);
сільськогосподарська техніка (діючі моделі та макети малогабаритної техніки);
побутова техніка (розробки сучасної та побутової техніки з різноманітними операційними можливостями);
транспортні засоби (діючі моделі, макети сучасного, екологічно чистого транспорту);
Інтернет майбутнього (сучасні портали, сайти, блоги, програми та інше).

3.3 Роботи повинні відповідати технічним, естетичним і експозиційним  вимогам, правилам та нормам техніки безпеки. Конкурсні роботи супроводжуються технічним описом (принцип роботи, призначення розробки, її відмінність від аналога, а також можливості конкретного застосування у відповідній галузі); візитівкою з такою інформацією: назва роботи, прізвище, ім'я, вік автора; назва навчального закладу, класу (курсу).

3.4 Критерії оцінювання:
оригінальність роботи;
функціональність винаходу;
культура виготовлення та візуальне враження від експонату;
ступінь складності виконання;
демонстраційна  надійність, працездатність  та  результативність в дії;
наявність  авторських  свідоцтв,  відгуків, рекомендацій;
відповідність напрямам та вимогам до номінації.

3.5 Роботи переможців Конкурсу презентуються на виставці обласного свята «Я – Київщини гордість і надія!».

4. Вимоги до номінації "Образотворче мистецтво":

4.1 На Конкурс приймаються виключно індивідуальні творчі роботи дітей, виконані в довільній формі на паперових чи інших площинних матеріалах, у будь-якій техніці виконання, що відповідає віковим можливостям дитини.

4.2 Орієнтовна тематика робіт:
"Київщина у різні пори року (краєвиди)", яка включатиме малюнки різних куточків регіону: лісового, польового, водного, нічного або вечірнього пейзажу; пори року тощо;
"Історико-культурні та релігійні об’єкти", яка включатиме зображення пам’яток історії, монументального мистецтва, археології; архітектурні об’єкти тощо;
"Київщина святкова" (сюжетні композиції активного відпочинку, святкування та спортивного дозвілля жителів і гостей області);
"Трудова Київщина" (відтворення життя та трудових буднів людей області) тощо.

4.3 Оформлення матеріалів:
малюнок повинен бути виконаний у довільній техніці у форматі від А1 до А4 (за бажанням). Робота  оформляється рамкою, якщо потрібно – під склом;
до кожного малюнка на звороті у правому нижньому куті прикріплюється ярлик з такою інформацією (українською мовою у друкованому вигляді):
назва малюнка; прізвище, ім'я,  вік автора малюнка; назва навчального закладу, класу (курсу).

4.4 Критерії оцінювання:
відповідність змісту твору визначеній тематиці;
рівень володіння технікою виконання, матеріалом;
творчий підхід (забороняється копіювання та запозичення тем тощо);
повнота розкриття теми, цілісність художнього враження;
композиційна досконалість   роботи;
оригінальність твору та назви малюнка;
охайність виконання;
актуальність теми малюнка
відповідність вимогам до номінації.

4.5 Роботи переможців Конкурсу презентуються на виставці обласного свята "Я – Київщини гордість і надія!".

5. Вимоги до номінації "Фотохудожник":

5.1 Учасники подають на конкурс до п'яти робіт, розміром не менше 30x40см. Робота  оформляється рамкою чи паспарту, під склом.

5.2 Орієнтовна тематика робіт:
"Київщина у різні пори року (краєвиди)", яка включатиме фото  мальовничих куточків регіону: лісового, польового, водного, нічного або вечірнього пейзажу; пори року тощо;
"Історико-культурні та релігійні об’єкти", яка включатиме фото пам’яток історії, монументального мистецтва, археології; архітектурні об’єкти тощо;
"Київщина святкова" (сюжети активного відпочинку і спортивного дозвілля жителів і гостей області, фоторепортажі про життя людей області під час проведення свят, фестивалів та інших культурно-масових заходів);
"Трудова Київщина" (відтворення життя та трудових буднів людей області) тощо.

5.3 Технічні вимоги:
конкурсні авторські фотороботи потрібно подавати в електронному та друкованому вигляді (фотознімки мають бути якісно надруковані будь-яким фотографічним способом розміром від 30x40 см). Фотографія може бути як у кольоровому, так і у чорно-білому виконанні. Фотороботи повинні бути відповідно оформлені – рамка, паспарту, під склом з написом анкетних даних на звороті: назва роботи; прізвище, ім'я, вік автора; назва навчального закладу, класу (курсу).

5.4 Критерії оцінювання:
відповідність змісту твору визначеній тематиці;
художній рівень та індивідуальність виконання;
відображення місцевого колориту, багатство творчих прийомів зображення, кість оформлення робіт;
власна  творча неповторність (забороняється копіювання та запозичення тем тощо);
композиційна досконалість роботи;
повнота розкриття теми;
оригінальність образно-художнього мислення, творча фантазія;
відповідність вимогам до номінації.
 
5.5 Роботи переможців Конкурсу презентуються на виставці обласного свята "Я – Київщини гордість і надія!".

6. Вимоги до номінації "Музична творчість":

6.1 На Конкурс подаються різноманітні за жанром авторські пісні (романс, туристична, соціально-побутова пісня, гумор та інші). Тематика художньо-образного змісту музичної творчості має бути пронизана любов’ю до рідного краю, сповнена гордості та патріотизму за свою малу Батьківщину і присвячена розкриттю тем із життя, побуту, звичаїв, природи, шкільних подій,  а також спогадів і вражень про минуле і сучасне Київщини. Також у авторській пісні має виявлятись ціннісне ставлення і позиція митця.

6.2 Пісня (зі словами) має бути набрана комп’ютерною програмою на нотоносці, з проставленими у тактах гармонійними функціями. Пісню необхідно подати на папері формату А-4 в одному примірнику на паперових та електронних носіях,  а також створити  відеоролик із виконанням пісні  (під супровід інструменту або фонограми). Кожен учасник подає на конкурс один  вокальний музичний твір. До кожної пісні додаються анкетні дані із зазначенням такої інформації: назва пісні; прізвище, ім'я, вік автора музичного твору; повна назва навчального закладу, класу (курсу).

6.3 Критерії оцінювання авторської пісні:
відповідність змісту твору вимогам до конкурсних робіт номінації;
відповідність художнього поетичного тексту створеному музичному образу;
інтонаційна виразність та розвиток музичного образу в пісні.
цілісність та досконалість музичної композиції (стиль, жанр, форма);
відповідність засобів музичної виразності (мелодія, ритм, темп, лад, гармонія, динаміка тощо); розкриття художньо-образного змісту пісні;
втілення головної ідеї та художньо-образного змісту  пісні;
оригінальність представлення авторської пісні виконавцем (виконавцями).
відповідність вимогам до оформлення матеріалів.

6.4 Музичні твори переможців  Конкурсу виконуються на обласному святі "Я – Київщини гордість і надія!".

7. Вимоги до  номінації "Дизайн одягу":

7.1 На конкурс подаються фотографії (якісно надруковані будь-яким фотографічним способом розміром від 30x40 см в електронному та друкованому вигляді) індивідуальних або колективних робіт, що презентують сучасне вбрання з використанням традиційних для Київщини технік декорування.

7.2 До кожного виробу має бути додано письмове обґрунтування смислового змісту – коротке есе, в якому висвітлюється мотивація створення та композиції даного виробу, конструктивні особливості, обґрунтування обраної кольорової гами, технік вишивання.

7.3 Кожен виріб повинен мати, прикріплену до нього, візитівку (50×80мм) з такою інформацією: прізвище, ім'я, вік автора; назва навчального закладу, класу (курсу).

7.4 Критерії оцінювання виробу:
відповідність вимогам до номінації;
відповідність регіональним особливостям;
оригінальність дизайну роботи та новизна оздоблення;
композиційна цілісність;
функціональність виробу та зручність у користуванні;
привабливість (естетична цінність) виробу;
володіння техніками обробки матеріалів.

7.5 Роботи переможців Конкурсу представляються (дефіле) на обласному святі "Я – Київщини гордість і надія!".

8. Вимоги до номінації "Декоративно-вжиткове мистецтво":

8.1 На конкурс подаються індивідуальні або колективні роботи, що презентують регіональні особливості оздоблення рушників Київщини вишивальними техніками, вироби з деревини із використанням різновидів різьблення, глини, лози та інше.

8.2 До кожного виробу має бути додано письмове обґрунтування його смислового змісту – коротке есе, в якому висвітлюється мотивація створення та композиції даного виробу, обґрунтування обраної кольорової гами, технік декорування.

8.3 Кожен виріб повинен мати, прикріплену до нього, візитівку (50×80мм) з такою інформацією: прізвище, ім'я, вік автора; назва навчального закладу, класу (курсу).

8.4 Критерії оцінювання виробу:
відповідність вимогам до номінації;
відповідність регіональним особливостям;
композиційна цілісність;
функціональність виробу та зручність у користуванні;
привабливість (естетична цінність) виробу;
володіння техніками обробки матеріалів;
оригінальність роботи та новизна.

8.5 Роботи переможців  Конкурсу представляються  на обласному святі "Я – Київщини гордість і надія!".

9. Вимоги до номінації "Перукарська майстерність":

9.1 Учасники подають на конкурс фотографії (розміром 30x40 см в електронному та друкованому вигляді) із зображенням виконаних ними зачісок у техніці виконання – плетіння волосся. Фотографію необхідно подати у різних ракурсах (фас, анфас, профіль, ¾ повороту). Зачіски повинні доповнювати цілісний образ сучасної українки з урахуванням індивідуальних особливостей моделі, макіяжу й аксесуарів. У роботі конкурсанти можуть використовувати нові технологічні процеси й операції, інструменти для моделювання зачіски, препарати для укладання і фіксації волосся. Представлені на конкурс роботи мають легко відтворюватися на презентації під час майстер-класів.

9.2 Оформлення матеріалів:
подається фото зачісок розміром 30x40 см;
до кожної фотографії додається письмове обґрунтування смислового змісту зачіски – коротке есе; назва роботи, прізвище, ім'я, вік автора; назва навчального закладу, класу (курсу).

9.3 Критерії оцінювання зачіски:
відповідність вимогам до номінації;
рівень майстерності плетіння;
творчий авторський підхід до виконання зачіски;
форма;
цілісність створеного образу;
чистота виконання;
відповідність зачіски вимогам до конкурсних робіт у номінації.

9.4 Роботи переможців Конкурсу демонструються (дефіле) на обласному святі "Я – Київщини гордість і надія!".

 Woprd-версія

Переглядів: 584 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua