Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 26.04.2024, 04:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Грудень » 26 » Священне місце школи - музей
11:56
Священне місце школи - музей

У Рогозівській школі подія. Гордість за рідний храм науки вселилася в серце кожного, хто того дня був причетний до відкриття шкільного музею. Святковий дух, здавалося, наповнив кожний куточок сільського закладу і він, як не дивно, передався й нам. Школа ожила на очах. А сталося це приміром тоді, коли очолила її Тамара Мисловська. Тут вона ходила до школи, чимало років віддала бібліотечній справі. Можливо й тому вболіває директорка за все, що пов’язане з школою, рідним Рогозовом. Коридори прикрашають картинні галереї вчителів та їх вихованців. Часом здається, що побував вдома. Така вже тут осяйна атмосфера. «Доброго дня,» - вітаються діти. Хочеться сказати, що отака ніби дрібниця, а вирізняє сільські школи від міських. Та й з рівнем знань тепер міські школярі можуть позмагатися з сільськими.

До Рогозова з’їхалися шановані гості – заступники голови РДА Ілона Куровська та Микола Кононенко (до речі, для Миколи Івановича подія рідна, адже в свій час він здобував знання саме в цій школі); Леонід Гриценко, методист районного методкабінету, натхненник музейної ідеї, яку успішно втілили в життя Тамара Мисловська, директорка Рогозівської школи, увесь педагогічний колектив та учні, прибув разом з працівниками районного відділу освіти; колишній директор цієї школи, заслужений вчитель України, директор Щасливського НВК Юрій Йовбак, бориспільський краєзнавець Андрій Зиль. Стати учасниками історичної події запросили і ветеранів освітянської ниви, а ще жіночий ансамбль «Родина», який здоровив усіх гостей та запрошених рогозівською піснею від якої душа зростала, возвеличувалася. Все ж таки яку велику силу має коріння! І воно відчувалося у всьому – в оцій невеличкій музейній кімнаті, де все підібрано зі смаком, в тому, як причепурилися в українське національне вбрання діти, а прикладом стала директорка школи.

3f4fХотілося б окремо висловити захоплення перед юними екскурсоводами, яких підготувала Катерина Іванівна Гапон. Діти настільки заворожили і виразністю, і змістом, що слухав би їх і слухав. Учні - семикласники, але вже подальша шкільна доля їх розписана аж до випускного класу – вони постійно вестимуть екскурсії в рідному музеї. Хочете насолодитися подорожжю у шкільні роки?! То ж мерщій до Рогозова?

Усі, хто хоч трохи був причетний до свята, ділилися і спогадами, і результатом рогозівської шкільної родини. Юрій Йовбак, директор Щасливського НВК, колишній директор Дударківської та Рогозівської шкіл:

- Мене перевершило все те на що сподівався. Так приємно, що тут не забувають людей, які творили історію Рогозова, школи. Я поринув у ті часи, коли приїхав сюди зовсім молодим і разом з колективом творчим, потужним, одним з кращих в районі досягали висот. Серед численних досягнень - вперше в області встановили в школі телецентр і з кабінету директора можна було почути й побачити обстановку в будь-якому класі. Цю школу навідував і сам Володимир Щербицький, він куштував рогозівські вареники від Ольги Рубан, які не зрівняти ні з чим у світі.

Вітання шкільному товариству линули від вчителів-ветеранів освітянської ниви серед них і найстарша - Марія Гордіївна Наумовська, яка розміняла 95 рік.

 

Хочеться дослівно перегорнути одну з останніх сторінок музею:

«Дана сторінка музею присвячена кропіткій праці учителів та учнів під керівництвом директорів, які очолювали школу після 1978 року. Це Йовбак Юрій Юрійович, Набок Михайло Іванович, Овсієнко Іван Петрович.

Багато було зроблено по обладнанню школи й спортивного майданчика. При кожному з директорів щось оновлювалося, примножувалося, кращало. Та був ще і відпочинок: насолода піснею, художнім словом.Чоловічий ансамбль учителів користувався любов’ю і увагою. А який був драматичний гурток! "В степах України” Олександра Корнійчука, "Фараони” О. Коломійця набули безмежної популярності серед глядачів. Удень директори завідували ввіреним їм учительсько-учнівським колективом. А вечорами – душа співає, кличе в політ – це тренування до виступів.

Ця сторінка музею школи ще не дописана.

Сьогодні директором школи є Мисловська Тамара Григорівна. Вона прийняла гідну естафету.

І якою вона буде – залежить від нас із вами».

Переглядів: 610 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua