Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 29.03.2024, 06:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2012 » Лютий » 2 » ТЕКСТ СПІЛЬНОГО ЗВЕРНЕННЯ ГУ МНС УКРАЇНИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСІ та ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ДО БАТЬКІВ
19:03
ТЕКСТ СПІЛЬНОГО ЗВЕРНЕННЯ ГУ МНС УКРАЇНИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСІ та ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ДО БАТЬКІВ
ТЕКСТ СПІЛЬНОГО ЗВЕРНЕННЯ  ГУ МНС УКРАЇНИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСІ  та  ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ДО БАТЬКІВ
     За статистикою в нашій країні щодня нещасні випадки призводять до загибелі чотирьох дітей, щотижня – цілого класу школярів і щороку – майже двох тисяч юних громадян!
     Біда трапляється тоді, коли  дітей залишають напризволяще, там, де на них чатує небезпека. Небезпека збільшується з настанням сильних морозів. У період низьких температур, аби уникнути можливого переохолодження чи обмороження організму, не випускайте без нагальної потреби дітей на вулицю.
     У розвитку загального переохолодження виділяється кілька фаз: 1) людина відчуває втому, скутість, сонливість, байдужість до навколишнього; 2) за подальшого зниження температури тіла спостерігається запаморочення, зупинка кровообігу, серцевої діяльності. Але найбільшу небезпеку становить обмороження - це пошкодження тканин організму внаслідок дії на них низьких температур.
Найбільш уразливі для обморожень частини тіла з найслабшим кровопостачанням це – ніс, вуха, кінцівки, насамперед, нижні.
Симптоми обмороження розвиваються під час перебування на холоді. По-перше, виникає відчуття холоду. Потім людина відчуває поколювання, її шкіра набуває блідого відтінку, втрачає чутливість. Пізніше німіє і набуває синюшного відтінку. Втрата чутливості робить непомітною подальшу дію низької температури і часто є причиною тяжких незворотних змін у тканинах. Справжню глибину обмороження можна встановити тільки після припинення дії холоду, інколи через кілька днів (на ураженій ділянці з’являється набряк, запалення чи змертвіння тканин).
    Під час перебування на холоді треба закривати, де це можливо, всі відкриті ділянки шкіри. Слід періодично перевіряти чутливість обличчя та кінцівок. Для профілактики обморожень, якщо ви використовуєте різні мазі пам’ятайте, що вони можуть дещо захистити від вітру, але не від морозу.
    Звертаємо вашу увагу, що довготривале перебування дітей на відкритому повітрі небезпечне!
 
Шановні батьки!
     Не залишайте дітей без нагляду! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись безпечної поведінки в побуті.
     Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками та електроприладами. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це.           Пам’ятайте, що вимірюються ці хвилини ціною життя. А щоб неочікувана мить не стала початком великої біди, давайте дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації.
     Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Переглядів: 612 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua