Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Неділя, 28.04.2024, 21:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Лютий » 28 » Учитель-словесник
16:09
Учитель-словесник

Учитель-словесник… Праця, в яку віриш і яку любиш.

Лютий став для вчителів-словесників місяцем творчих зустрічей та спілкування з колегами.

            12 лютого вчителі світової літератури взяли участь в засіданні районного методичного об’єднання «Складові системи роботи вчителя світової літератури» в Головурівській ЗОШ І – ІІІ ступенів. Форостовський Андрій Михайлович запропонував своїм колегам власні напрацювання з проблеми «Вивчення художнього твору в широкому культурному контексті». Розуміння специфіки різних видів мистецтв та зв’язків між ними є важливим в роботі з учнями. А це, насамперед, -  слухання музики, робота з творами живописців. Навіть перегляд фрагментів з кінофільму, знятого за мотивами твору, можна повернути на користь. У цьому переконує досвід вчителя. На уроці за твором Джеймса Олдріджа «Останній дюйм» учні після перегляду фрагментів фільму визначили, що кульмінація твору, з погляду режисера, припадає зовсім на інший епізод у порівнянні з авторським задумом. Андрій Михайлович запропонував колегам диск з матеріалами та презентаціями до уроків світової літератури.

            Позакласній роботі, як комплексу навчально-виховних заходів, спрямованих на розвиток творчості учнів, поглиблення та поширення знань з предмета, був присвячений семінар для керівників шкільних методичних об’єднань учителів-словесників, який відбувся 21 лютого у Великоолександрівській ЗОШ І – ІІІ ступенів. Саме на цю дату припадає святкування Міжнародного дня рідної мови. Учасники семінару переконалися, що село Велика Олександрівка – багатонаціональне. На святі «О мово рідна, золота колиско…» звучали пісні, гуморески не лише українською мовою, а й російською, вірменською, іранською. Учень 8 класу Ваган Жамакочан  та 2 класу Даніель Пуладфард добре володіють державною мовою, проте шанують і пишаються й  рідною.

            Про зв’язок України з представниками інших держав і культур розповіла й літературно-мистецька мандрівка «Їх доля завела до серця України…». Відомі музиканти, письменники, співаки, які свого часу мешкали в Києві, поділилися своїми враженнями. Їх майстерно представили учні та вчителі навчального закладу. Разом з ними присутні перегортали сторінки незабутньої історії. І, звичайно ж, музика: Ф. Ліст, О. Скрябін,         О. Вертинський і – колокольний передзвін Києво-Печерської лаври. Успіх заходів – результат спільної творчої праці вчителів та учнів школи: Наливайко Тамари Борисівни, Кухтик Олени Іванівни, Рябус Валентини Анатоліївни, Семенець Лариси Петрівни, Давиденка Ігоря Івановича, Бойчук Юлії Степанівни, Ревнюка Сергія Миколайовича; Перекрестенко Ольги, Савченка Михайла, Хомової Катерини, Фурценко Аліни,Чемерис Анни, Мороза Миколи, Якимчука Олександра, Інкіної Софії, Садовської Дар’ї…

            Шкільним методичним обєднанням словесників керує творчий та неординарний вчитель – Наливайко Тамара Борисівна, яка презентувала роботу вчителів в оригінальній формі. Мова йшла не лише про методичні напрацювання й успіхи, а й про власні захоплення, а саме: мандрівки, фотографія, кулінарія. Проте основним для вчителів залишається слово – компас життя і праці.

  

                                                                                                Т. М. Агаркова, методист РМК

 

Пропонуємо план та рекомендації семінару, сценарії заходів (див. меню сайта: вчителю української мови та літератури, світової літератури). 












Переглядів: 811 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua