Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 25.04.2024, 03:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2019 » Травень » 28 » Учні ОНЗ "Щасливський НВК" - учасники міжнародної конференції
08:49
Учні ОНЗ "Щасливський НВК" - учасники міжнародної конференції

Учні ОНЗ "Щасливський НВК" - учасники міжнародної конференції

З 21 по 23 травня в мальовничому селі Колочава, що на Закарпатті, відбулася ХХІ Міжнародна наукова конференція “Астрономічна школа молодих вчених”. Щорічно ця конференція збирає талановитих молодих науковців не тільки з України, але й багатьох країн світу. Зокрема цього року до перлини України озера Синевір з’їдуться науковці з Німеччини, Сербії, США, Словаччини, Узбекистану, Таджикістану. Вперше за історію Щасливського НВК на конференції такого рівня свої доповіді презентували учні Лисенко Олександр на Противень Олег. Незважаючи на те, що вони навчаються лише у 9 класі, юні науковці провели власні дослідження і були запрошені до участі у конференції. “Це круто”, - кажуть їх однокласники. “Це такий шанс”,- кажуть батьки. “Це приклад того, що наполеглива робота завжди дає результат”, - переконані вчителі.

Сашко та Олег — єдині школярі на цій конференції. Решта, доктори та кандидати наук, аспіранти та студенти. Хлопці дуже хвилюються, адже виступати перед такою аудиторією — велика відповідальність. Але вчителі і наставники не мають сумнівів, що все вийде якнайкраще і наші учні стануть постійними учасниками подібних конференцій.

Завдання  ХХІ Міжнародної наукової конференції “Астрономічна школа молодих вчених” - сприяти науковим дослідженням учнів, студентів та аспірантів у галузі астрономії, космонавтики, геодезії та поширювати знання, які формують у молоді науковий світогляд.

Коли йшла підготовка до конференції, знайшлося не мало скептиків, які вважали, що нема чого робити учням серед наукової еліти. «Що нового можуть зробити діти у науці, чим здивувати?» - зауважували ті. І, дійсно, виникали сумніви, чи варто це роботи.

Але виявилось, що не такий страшний чорт, як його малюють. Хоча хлопці дуже хвилювались, вони успішно виступили із доповідями «ДОСЛІДЖЕННЯ ЕВОЛЮЦІЇ ПОГЛЯДІВ НА ПРИРОДУ ГРАВІТАЦІЇ» (Лисенко О.) і «ПРОТИСТОЯННЯ США ТА СРСР В КОСМІЧНІЙ ГАЛУЗІ 1946 – 1991 РОКІВ» (Противень О.). Доповіді юних науковців отримали позитивні відгуки присутніх.

Частина доповідей на конференції звучали англійською мовою, і приємним є той факт, що Олександр та Олег розуміли їх по суті. Хлопців запросили на наступну конференцію, яка відбудеться в Одесі через рік. Вони розуміють, що підготовку варто розпочати вже сьогодні: обрати тему дослідження, опрацювати літературу, підтягнути англійську, адже наступного року саме англійська буде робочою мовою конференції. Щасливчанам було запропоновано відвідати кафедру аерокосмічної геодезії Національного авіаційного університету та Київську обсерваторію для подальшої співпраці.

По закінченню конференції, організатори заходу зробили учасникам безцінний подарунок - екскурсію до перлини Карпат озера Синевир. Сашко і Олег побували в Карпатах уперше. Позитивні враження від конференції підсилились захопленням від краси Карпатських гір, барвами лісів, особливою блакиттю карпатського неба.

Учасники конференції відмітили особливу щирість і гостинність господарів та неймовірну смакоту традиційної кухні. Мабуть, на все життя запам’ятається смак смаженої форелі, яку хлопці ловили самостійно вудочками у ставку.

Дуже сподіваємось, що наші учні стануть постійними учасниками подібних конференцій.

За матеріалами: https://www.facebook.com/groups/220607591728188/   - Вікторія Сердюк

Переглядів: 792 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua