Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 06.05.2024, 05:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2012 » Березень » 7 » Впровадження міжнародних проектів та програм превентивного виховання у школі сприяння здоров’ю
09:25
Впровадження міжнародних проектів та програм превентивного виховання у школі сприяння здоров’ю
Семінар-практикум

Дата проведення: 06.03.2012

Місце проведення: СеньківськаЗОШ І-ІІІ ступенів

Час проведеня: 9.30

Учасники семінару: заступники директорів з виховної роботи, педагоги-тренери, які пройшли підготовку за превентивними програмами, методисти РМК

6 березня 2012 року у Сеньківській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено семінар-практиум „Впровадження міжнародних проектів та програм превентивного виховання у школі сприяння здоров’ю" для заступників директорів з виховної роботи та педагогів-тренерів. У семінарі взяли участь 22 педагоги, завідувач РМК Кравцов Віктор Іванович, методист РМК Чигрин Тетяна Володимирівна.

Мета семінару: навчально-методичне забезпечення функціонування школи сприяння здоров’ю за напрямом превентивного виховання  та обмін досвідом з питань формування навичок культури здоров’я учнів.  Завдання: обмін досвідом з упровадження програм міжнародного шкільного проекту „Майбутнє починається сьогодні" та „Діалог"; ознайомлення педагогів з програмою для батьків.

Директор школи Бережний Володимир Петрович ознайомив з діяльністю навчального закладу за програмою школи сприяння здоров’ю, відмітив, що створено творчий колектив однодумців: педагогів, учнів  та батьків, які формують у дітей позитивну  мотивацію на здоровий спосіб життя. З досягнень можна назвати: введення трьох тижневих годин фізкультури, щотижневі заняття в плавальному басейні, спортивні гуртки, вело секція Бориспільської ДЮСШ; драматичний гурток (І місце, 2011р., літературна студія. До школи, за покликанням, прийшли керівники хореографії, велоспорту.  

З досвіду впровадження міжнародних проектів та програм превентивного виховання у Сеньківській ЗОШ І-ІІІ ступенів як школи сприяння здоров’ю проведено два заняття: „Чому не збуваються мрії" (за проектом „Майбутнє починається сьогодні") 9 клас, тема: „Вплив наркотиків на здоровя людини" – Проценко Ірина Василівна, заступник з виховної роботи та „Формування навичок здорового способу життя у дітей і підлітків" (за проектом „Діалог") 7 клас, Тема: „Роль реклами і набуття залежностей" –  соціальний педагог Балаш Костянтин Михайлович.

Навчально-методичне заняття для педагогів за програмою „Батьківська твердиня" (міжнародний шкільний проект) провели педагоги-тренери: Зленко Ірина Юріївна, Вовк Тетяна Петрівна, вчителі Мирненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Бабич Оксана Миколаївна, заступник директора з виховної роботи, учитель фізкультури Ревнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Візитівкою Сеньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів вже можна вважати „Ключі від Форту Буаяр", спортивно-розважальну гру для 9-11 класів, у підготовку до якої Бережним В.П. втілена ідея захоплюючої спортивно-інтелектуальної та розважальної програми. КТС збагатилася введенням до конкурсної програми вело спортивних завдань, презентації вело тренажерної доріжки. Тренер, заслужений майстер спорту з велоспорту Кутало Михайло Андрійович зумів організувати не лише секцію, а й переобладнав кабінети для комфортного тренування учнів, створив куточок для релаксації, чаювання з медом після занять. Учасники семінару обговорили перспективи розвитку районної мережі шкіл сприяння здоров’ю та прийняли рекомендації.

Рекомендації

1.  Підготувати аналітичний звіт про результати роботи в 2011-2012 навчальному році за програмами превентивного виховання „Майбутнє починається сьогодні" в рамках реалізації Міжнародного шкільного проекту та „Діалог"

                                  Заступники директорів з виховної роботи

До 25 квітня  2012 року

2.       Вивчити досвід роботи педагогів-тренерів з формування в учнів навичок здорового способу життя з метою його узагальнення, поповнити банк даних

Районний методичний кабінет,

До 1травня 2012 року

3.     Продовжити впровадження програм превентивного виховання для учнів та батьків за МШП „Майбутнє починається сьогодні"  як складової програм школи сприяння здоров’ю,  класних керівників, соціальних педагогів та учнів 11 класу.

4.     Провести навчальне заняття за програмою МШП „Батьківська твердиня" з педагогами навчальних закладів на весняних канікулах.

РМК, педагоги-тренери, 28.03.2012





Переглядів: 1925 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua