Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Субота, 20.04.2024, 05:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Грудень » 9 » Здоров’я дітей – багатство нації
09:23
Здоров’я дітей – багатство нації

Здоров’я дітей – багатство нації

Серед  головних  завдань сучасної школи – створення освітнього  середовища, сприятливого для збереження та подальшого зміцнення  здоров’я школярів, формування  у  них свідомого ставлення до  свого  життя  і  здоров’я, оволодіння життєвими навичками безпечної і здорової  поведінки.

На жаль, сьогодні спостерігається тенденції до погіршення здоров’я  та фізичного розвитку школярів. За даними  Міністерства охорони  здоров’я, наразі близько 90% учнів мають відхилення у здоров’ї, а більше половини – незадовільну фізичну підготовку. З них 30% мають по  два та більше захворювань. Велике занепокоєння викликає подальше зниження віку дітей, схильних до вживання алкоголю, тютюнопаління та наркоманії (8 – 10 років).

У контексті зміцнення  здоров’я чільне місце посідають здоров’язбережувальні освітні технології, які поєднують  у собі всі  напрямки діяльності загальноосвітнього закладу щодо формування, збереження та зміцнення здоров’я учнів.

Здоров’я – це основа життєвого успіху кожної людини.

Щасливський  НВК – загальноосвітній навчальний заклад, у якому впроваджуються здоров’язбережувальні освітні технології. Основна мета роботи – створити школу здоров’я, радості, яка відповідала б вимогам сучасності.

Для успішної реалізації цієї мети в школі розроблено комплекс педагогічних, біологічних і соціально-психологічних профілактичних заходів – система роботи щодо збереження і зміцнення здоров’я школярів.

Загальношкільні дні здоров’я стали традиційними. Так, упродовж двох тижнів у школі проводилися спортивні змагання «Веселі старти» для учнів 1-4 класів. У їх програмі – футбол, легка атлетика.

Готуючись до змагань, учні мали можливість застосувати уміння та навички, отримані на уроках  основ здоров’я та фізичної культури, показати спритність, кмітливість, швидкість. Підготовка до проведення змагань – проектна діяльність учнів, які разом з учителями фізичної культури та класоводами добирали естафети, планували хід змагань.

    

            Логічним завершенням свята стало оголошення переможців та їх нагородження.

Саме спортивну тематику мала лінійка, яка була проведена на цьому тижні для учнів 1-4 класів. Учні 4-Б класу: Цвіркун Анастасія, Воробйова Анастасія, Склярчук Єлизавета, Мазманян Крістіна, Єлисеєва Вероніка, Касіян Анна, Недавня Валерія, Харитоненко Юлія – виразно прочитати вірші про спорт, а класовод Пархоменко В.М. підсумувала сказане та закликали всіх жити активним життям, бути енергійними, бадьорими, здоровими.

Вчитель фізичної культури Турда П.П. оголосив переможців «Веселих стартів» та нагородив команди.

Перемогу вибороли колективи учнів: 1 – Б, 2 – В, 3 – А  та 3 – Б, 4 – Б класів.

                                                                                

Вітаємо всіх і бажаємо нових перемог у Вашому житті.

Переглядів: 898 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua