Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 19.04.2024, 11:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2021 » Березень » 9 » Декада художньо-естетичного циклу
14:34
Декада художньо-естетичного циклу

Декада  художньо-естетичного циклу у ОНЗ "Вороньківський НВК"

    З метою   формувати в  учнів творчі здібності,  краще  опанування ними різноманітних художніх технік виконання робіт, та уявлення  про види,   напрямки мистецької  діяльності,   розширити знання дітей про мистецтво, його види; вчити їх розрізняти прекрасне, спостережливість, пам'ять, увагу; виховувати любов до мистецтва музики, рідної землі,  підвищення інтересу до предмету  в період   з   04.02.2019 по 13.02.2019 року пройшла декада  художньо-естетичного циклу.
     За словами В.Сухомлинського, “пізнання світу почуттів неможливе без розуміння й переживання музики, без глибокої духовної потреби слухати музику й діставати насолоду він неї.”   Тому під час    декади  для   учнів 1-х – 4-х    класів  (вч. Рябчук І.В.)    провів конкурс – мистецький флешмоб «Від краси до мистецтва» та «Світ вокальної музики»,  який   проводився   з  метою   популяризації   народної  творчості      та   виховання   почуття   патріотизму,   національної  гідності і гордості   за  багату  творчу   спадщину   нашого  народу,   яка   має  бути  національною  скарбницею   для  кожного з  нас.   Всі    отримали  величезне  задоволення  від  прослуханих  пісень,  а також були активними учасниками карооке.   

     Для учнів 5-х класів  (вч.Рябчук І.В.) був проведений  захід, присвячений музичним інструментам. Вчитель розповів, що музичні інструменти століттями надихали українців на вивчення та створення автентичної музики,  вони розкривають можливості перед юними обдаруваннями – в умінні сприймати прекрасне і рідне, поважати традицію і розвивати таланти. Учні не тільки були слухачами, але переглянули цікаву презентацію та мали можливість намалювати музичні інструменти, а в рекреації другого поверху відбулася  виставка дитячих робіт.
      Учні 6-Б класу (вч. Рябчук І.В.) взяли участь у вікторині «Віночок українських пісень». Найактивнішими були Гордієнко Олександра, Молчанова Адель, Гайова Ярослава. Захід закінчився виконанням українських пісень.
     Фільм про українських композиторів переглянули учні 7-Б класу (вч.Рябчук І.В.)., після перегляду вчитель провів вікторину. Найуважнішими глядачами фільму були: Зонь Вікторія, Пасько Дарина та Кривошлик Євгеній.
     Головний результат   музичного мистецтва виявляється у перетворювальному впливі музики на формування особистісного духовно-ціннісного світу школярів, розкритті їх творчого потенціалу та розвитку усвідомлених музичних потреб у спілкуванні з музичним мистецтвом.

Переглядів: 355 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua