Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 02.05.2024, 01:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Березень » 19 » До 200-річчя Т. Г. Шевченка
11:23
До 200-річчя Т. Г. Шевченка

До 200-річчя Т. Г. Шевченка

 ДОБРЕ  І  ЩИРЕ  ТАРАСОВЕ  СЛОВО

 Щире Тарасове слово… Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила. Перечитуючи «Кобзар», ми щоразу торкаємося душею до палкого й нескореного серця Поета.

Мета районного конкурсу художнього читання «Добре і щире Тарасове слово», фінал якого відбувся 14 березня  у Вороньківській ЗОШ І – ІІІ ступенів, - вшанування пам’яті та популяризація творчості Великого Кобзаря, виявлення талантів в жанрі художнього читання. Вперше проект відділу освіти передбачав участь у конкурсі і учнів, і вчителів. Захід (хоч це дійство важко було назвати заходом або конкурсом) не втримався в межах положення: це й більша кількість учасників, і величезне бажання просто читати й читати Шевченка, жити його поезією, рядки якої проникають глибоко в серце: «Обніміться ж, брати мої, Молю вас, благаю!», «Борітеся – поборите, Вам бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!», «І день іде, і ніч іде, І голову схопивши в руки, Дивуюся, чому не йде Апостол правди і науки…» Надовго залишаться в пам’яті виступи Сапіцького Олександра, учня 11 класу Гірської ЗОШ, Старущенко Ольги, учениці 10 класу  Сошниківської ЗОШ, Тригуби Тараса, учня 8 класу  Гнідинської ЗОШ, Савченко Анастасії, учениці  10 класу  Великоолександрівської ЗОШ.  Громадянськість, патріотизм і глибокий ліризм їх виступу ще раз засвідчив різноманітність таланту Тараса Шевченка. Особливо, по-новому, сприймалися безсмертні балади «Причинна», «Русалка», «Лілея»,  поема «Княжна» у виконанні вчителів музики та етики Любарецької ЗОШ Кирпи Світлани Миколаївни, Великоолександрівської Бойчук Юлії Степанівни, вчителя української мови та літератури Старинської ЗОШ Крисько Валентини Миколаївни, вчителя англійської та російської мови Сеньківської ЗОШ Проценко Ірини Василівни.

Як настанова митцям прозвучала поезія Ольги Марунич «Художникам» у виконанні вчителя російської мови Мирненської ЗОШ Зленко Ірини Юріївни. Приємний баритон вчителя фізичного виховання  Вороньківської ЗОШ                   Подолинного Миколи Миколайовича та актуальна поезія Шевченка «Бували війни й військові свари…» принесли йому перемогу в конкурсі. Прекрасним прикладом художнього читання став виступ учителя української мови та літератури Дударківської ЗОШ Шубіної Тетяни Іванівни в дуеті з учнем           10 класу Клесовцем Олексієм. Окремо журі відмітило кращі композиції за участю учнів і вчителів Рогозівської ЗОШ «Світе тихий, краю милий, моя Україно!», Вишенської «Тополя», Ревнівської «Якби зустрілися ми знову». Учениця 10 класу Рогозівської ЗОШ Гаврилко Інна та вчитель української мови і літератури Гапон Катерина Іванівна стали лауреатами конкурсу. Проте, на думку журі, на конкурсі не було переможених, бо Шевченкова поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. У чому черпають сили і надії. Шевченко, як явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний.

І хто б не взяв до рук Шевченківські твори, той, я гадаю, знайде для себе рядки, що проникнуть в серце, сколихнуть живі струни душі.

І як підтвердження цього у фіналі дійства  прозвучала  пісня «Гамалія» у виконанні заслуженого артиста України, кобзаря Тараса Силенка.                                                                                      

                                                                                          Т. М. Агаркова,

                                                                                                          методист відділу освіти,

                                                                                                          член оргкомітету конкурсу

 

Переможці конкурсу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Більше фотографій ...

Переглядів: 671 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua