Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 26.04.2024, 17:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2012 » Січень » 13 » Обласний Перший форум молодих вчителів відбувся в Щасливому за участю губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка
12:06
Обласний Перший форум молодих вчителів відбувся в Щасливому за участю губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка

Обласний Перший форум молодих вчителів відбувся в Щасливому за участю губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка

 

qНа базі Щасливського НВК відбувся обласний Перший форум молодих вчителів математики, фізики, інформатики.  Така зустріч молодих фахівців з керівництвом області, нашого району проходила за сприяння Головного управління освіти і науки Київської ОДА, Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів та Громадської організації освітян  Київщини «Освітянська трибуна». З усіх куточків області, з великих міст районного значення і зовсім невеличких сіл з’їхалася молода еліта у найкращий навчально-виховний комплекс не лише у нашому районі, а й на всій Київщині. Саме тут найсучасніша матеріально-технічна база, досвідчений професійний педагогічний колектив, про що свідчать перемоги щасливських вихованців у предметних олімпіадах обласного, всеукраїнського рівня, спортивних чемпіонатах.

На зустріч з молодими вчителями точних наук завітали губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк, начальник головного управління освіти і науки Київської ОДА Віктор Бутник, ректор Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів Наталія Клокар, IMG_9039господарі Бориспільщини -  голова РДА Ярослав Добрянський, голова райради Владислав Байчас, начальник районного відділу освіти Віктор Кравцов. Гостей у своїй рідній школі стрічали Микола Шмаюн, Щасливський сільський голова та Юрій Йовбак, директор Щасливського НВК, заслужений вчитель України, який є керманичем цього закладу вже чимало років.

Зібрання відбувалося в актовій залі навчально-виховного комплексу. Приємно споглядати, що в залі чимало юнаків-вчителів. Це говорить про те, що освіта в Україні розвивається і все більше спеціалістів  не лише дівчат, а й юнаків приходять працювати в наші школи

IMG_9041Зустріч відкрила Наталія Клокар, ректор КОІПОПК, доктор педагогічних наук, професор кафедри управління освітою: «Ми недаремно зібралися саме в Бориспільському районі, у Щасливському НВК. Приклад цього регіону нас надихає, тому що тут є  повне взаєморозуміння влади й громади. Громади освітянської, громади сіл. Саме тут в Щасливому, завдячуючи сільському голові, директору школи вдалося вирішити позитивно питання з наданням соціального житла, виділення земельних ділянок для вчителів».

Круглий стіл «Роль молоді Київщини у забезпеченні соціально-економічного розвитку регіону»  носив досить змістовний жвавий характер і відбувався у формі діалогу.

IMG_9118Губернатор Київщини привітав шановане товариство: «Приємно бачити скільки молодих спеціалістів. Кожен із вас має перспективу. Ви обрали цікаву і нелегку професію. Ні для кого не секрет, що в освітянській галузі існує чимало проблем. Це, перш за все, соціальне житло, матеріально-технічна база в школах, тобто умови для плідної роботи. Але все буде вирішуватись поетапно. Сьогодні зроблено акцент на економіку, тому що без неї немає руху вперед: це і заробітна плата, і ремонти, і наповнення. Наразі в області проводяться найрізноманітніші конкурси серед вчителів. Кращі отримують грошову винагороду від 5 до 15 тис. грн., ще одне заохочення - близько 150 вчителів, вихованці яких стали переможцями предметних олімпіад обласного, всеукраїнського та міжнародного значень, кожного місяця отримують надбавку до заробітної плати. Думаю, що такий стимул дає змогу творчо працювати, зацікавлювати. Адже будь-яка робота має оцінюватись. Сьогоднішня наша зустріч дасть змогу краще, зсередини почути ваші проблеми, пропозиції…»

Молоді освітяни цікавилися як держава, область сприяє у професійному становленню педагога, матеріально-технічна база в школах, робота у всесвітній мережі Інтернет, житло й виділення земельних ділянок під забудову – чи найбільше хвилювало молодь. Адже плідна робота в першу чергу залежить від атмосфери вдома, стабільності.

Далі молоді вчителі точних наук мали можливість відвідати «майстер-класи» (тренінги) від кращих наставників області. Серед них і вчителі Щасливського НВК: Володимир Остапець, Галина Столярчук, Тетяна Гучок.

Додаткова інформація  http://www.kristti.com.ua/detail_news.php?id=204


Переглядів: 714 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua