Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 28.03.2024, 15:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2016 » Вересень » 2 » Опорну школу відкрито
19:57
Опорну школу відкрито

Опорну школу відкрито

   Перегорнуто ще одну сторінку в літописі Бориспільщини. Вороньківська школа стала однією з найперших на Київщині опорних навчальних закладів. Загалом в Україні створено 144 опорні заклади, з них 26 – у Київській області. Тож Першовересень у Вороньківській Країні знань не обійшовся без почесних гостей, для яких майбутнє української школи є пріоритетом державної та професійної діяльності. До Воронькова завітали Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, народний депутат України Сергій Міщенко, голова Київської обласної держадміністрації Максим Мельничук, директор Департаменту освіти і науки Київської ОДА Віра Рогова, голова Бориспільської РДА Дмитро Воронін, начальник районного відділу освіти Микола Каськів, Вороньківський сільський голова Ніна Яструб, голова батьківського комітету школи Любов Коломієць, голова ради школи Надія Гриценко. Вітальна адреса для всієї освітянської та учнівської громади Вороньківської школи надійшла і від Президента України Петра Порошенка.

   Програма створення опорних шкіл, започаткована Міністром освіти і науки Лілією Гриневич, дала змогу звичайним сільським школам отримати більш якісну освіту. За рахунок субвенції Міністерства освіти і науки отримали чимало необхідних для опорної школи технічних засобів навчання, адже, за словами Сергія Марченка, директора Вороньківської ЗОШ, сучасна школа – не лише крейда та дошка. Аби все було, як належить, допомогла місцева влада на чолі з Дмитром Вороніним та Владиславом Байчасом, сприяв і районний відділ освіти, сільська влада та батьки. Отак гуртом перетворили школу радянського зразка на європейську.

   У школи нині нове обличчя, нове наповнення. Школярів зустрічають нові світлі вікна, в кабінетах нове обладнання, серед якого і мультимедійний проектор, що з’явився за сприяння Сергія Міщенка, новий комп’ютерний клас – подарунок від Лілії Гриневич, від обласної Федерації футболу – м’ячі. Та треба було почати з того, що й дорогу до села відремонтували. Сергій Міщенко пообіцяв, що такою вона буде до Головурова і Сошникова.

   Свято набирало обертів. Першовесень поступово перетворився  на велике родинне свято, бо стати свідками події зійшлося чи не все село.

   Лілія Гриневич звернулася до шкільної родини: «Ви будуєте нову добу України. І наша незалежність виборюється не лише на східному фронті, вона твориться тут, у кожній українській школі. Ми маємо тут виховати розвинену особистість, громадянина-патріота, інноватора, який зможе дати собі раду з будь-якими життєвими і професійними проблемами». Максим Мельничук переконаний, що саме в таких школах будуть карбувати золото нашої нації. Київщина наразі отримала 800 млн грн. на розвиток освітньої системи. Не все так погано у нашому спільному домі. Київська область завершила перше півріччя з високими показниками, виконавши бюджет на 152%, Бориспільський район в лідерах – 184% виконання бюджету. Значну суму коштів з районного бюджету було виділено на розвиток освітньої галузі як провідної.

   Славні нащадки козацького роду – одинадцятикласники, розгорнули символічний рушник єдності поколінь, який згуртував усіх учнів в одну шкільну родину, а перший дзвоник покликав до оновленої сучасної школи. А вона дійсно вразила своєю новизною!

   За словами Міністра освіти і науки Л. Гриневич, лише 50% нових опорних шкіл забезпечено транспортом, тож не за горами ще один подарунок вороньківцям – новенький шкільний автобус.

 

Більше про подію на сайті МОН України: “Кожна українська дитина, незалежно від того, де вона мешкає, повинна мати доступ до якісної освіти”, - Лілія Гриневич в опорній школі на Київщині

Про подію на сайті Київської обласної державної адміністрації: У Воронькові Бориспільського району відкрилася опорна школа

Про подію на сайті Депратаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації: Свято першого дзвоника у Вороньківській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 617 | Додав: svmarch | Теги: 01.09.2016 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua