Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Субота, 04.05.2024, 21:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2019 » Грудень » 6 » Семінар для вчителів 2-х класів
14:29
Семінар для вчителів 2-х класів

Семінар для вчителів 2-х класів
4 грудня 2019 року на базі Мирненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся семінар учителів 2-х класів закладів загальної середньої освіти «Прийоми критичного мислення – дієвий інструмент педагога в сучасному освітньому середовищі». Концепція Нової української школи має визначальний вплив на удосконалення методів та засобів навчання сучасних школярів. Одним з найважливіших завдань сучасного освітнього процесу є розвиток критичного мислення учнів. З огляду на цю актуальну проблему, вчителі Мирненської школи представили власний досвід застосування прийомів критичного мислення у роботі з молодшими школярами.
Учителі 2-х класів: Сластьон Наталія Володимирівна і Посмітюк Ірина Сергіївна провели уроки в з курсу «Я досліджую світ» з теми «Ознаки зими в неживій природі». На уроках вчителі у повній мірі реалізували можливості інтегрованого курсу, продемонстрували інноваційні форми та методи роботи, передбачені Концепцією Нової української школи.
Тютюн Світлана Петрівна разом зі своїми учнями 4Б класу запросила учасників семінару на літературний ярмарок Book Talk: незвичайна Мандрівка в книгу. Четвертокласники презентували книги сучасних українських та зарубіжних письменників, а учасники заходу виконали творчу роботу «Зіркова книга». Працюючи в групах, педагоги презентували свої відгуки про улюблені книги.
В рамках проведення семінару вчителі району активно працювали, ділилися власним досвідом роботи, професійними знаннями і вміннями. Дворська Оксана Олегівна, вчитель початкових класів Дударківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, поділилася досвідом з питань підвищення професійної компетентності вчителів початкових класів, організації рухової активності молодших школярів у контексті Нової української школи.
Скиренко Наталія Олександрівна, вчитель початкових класів Мартусівського НВО, презентувала власний досвід реалізації зазначених змістових ліній початкового курсу мовно-літературної освіти.
Бойко Ніна Миколаївна, вчитель початкових класів Ревнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів поділилась досвідом з питань професійної підтримки та професійного розвитку вчителя.
Підсумовуючи роботу семінару, Бриль Людмила Миколаївна, методист РМК, акцентувала увагу педагогів на особливостях організації освітнього процесу відповідно до Концепції Нової української школи – школи, яка даватиме учням не лише знання, а й уміння, які вони будуть застосовувати у житті. У такій школі мають прислухатися до думки учнів, вчити їх креативно й критично мислити. Важливо, аби основна увага спрямовувалася не на запам’ятовування, а на розвиток компетентностей, можливість учневі оволодіти уміннями самооцінювання і самоконтролю.
Учасники семінару переконались, що формування творчих і пізнавальних здібностей молодших школярів розвивається у процесі наполегливої, систематичної діяльності вчителя і учнів. Сповнені неповторних вражень учасники семінару були щиро вдячні організаторам Мирненської ЗОШ за гостинний прийом.

Переглядів: 479 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua