Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 29.04.2024, 17:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2020 » Березень » 4 » Вчимося автономії навчального закладу
11:39
Вчимося автономії навчального закладу

Вчимося автономії навчального закладу

45 директорів закладів загальної середньої освіти різних регіонів Київщини цього року стали слухачами обласного майстер-класу з проблеми «Автономія закладу освіти». Захід було організовано на базі Опорного навчального закладу «Щасливський навчально-виховний комплекс «ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок». Проводив заняття директор школи Юрій Юрійович Йовбак; координатором заходу була методист відділу управління КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» Інна Володимирівна Юрченко.

Програма майстер-класу складалася із трьох занять, тож слухачі мали можливість ознайомитися із різними аспектами автономії закладів освіти. Було проаналізовано шляхи реалізації академічної, кадрової, фінансової автономії закладу освіти. Зокрема, за круглими столами в групах слухачі віртуально шукали джерела залучення коштів та ефективні шляхи їх використання, створювали власні моделі автономії закладу освіти, самостійно формували освітні програми, складали навчальні плани з навчальних предметів відповідно до стандартів середньої освіти, обирали підручники, методики навчання та виховання, вчилися вирішувати кадрові питання.

Слухачі майстер-класу усвідомили, що забезпечення фінансової стабільності та розвитку ЗСО можливе завдяки модернізації механізмів управління та фінансування на основі запровадження соціальних і освітніх стандартів, нових фінансових нормативів і автономії закладу освіти.

Також слухачі на прикладі ОНЗ Щасливський НВК переконалися у результативності впровадження автономії не тільки теоретично, а й на практиці – ознайомилися із сучасним освітнім середовищем Щасливської школи, побували на уроках із різних предметів, відвідали тренування, заняття гуртків та секцій.

Так, на останньому заняття майстер-класу, що відбулося 28 лютого, гості закладу на власні очі побачили освітнє середовище Пролісківської філії ОНЗ та інклюзивно-ресурсного центру, відвідали фрагменти виховних заходів, занять варіативної складової освітньої програми.

Гості побували у студії живопису «Чарівна палітра», на заняттях хорового колективу «Мереживо» та танцювального колективу «Шик-денс studio»; переглянули генеральну репетицію мюзиклу в драматичному колективі «Щасливська пектораль»; відвідали тренування з футболу, боксу, художньої гімнастики, чирлідінгу.

Сучасна матеріальна база та високопрофесійні фахівці, закохані у свою справу, вразили всіх присутніх.

Підбиваючи підсумки роботи майстер класу, завідувач відділу управління закладами освіти КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» Сергій Олексійович Сушко наголосив на тому, що саме за автономією майбутнє, адже автономія є важливою умовою створення сучасної системи ефективного управління закладом загальної середньої освіти.

Сподіваємося, напрацювання з ОНЗ Щасливський НВК стануть у нагоді керівникам, які насміляться ввести автономію у своїх освітніх закладах та вирушать у вільне плавання.

Переглядів: 422 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua