Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 29.04.2024, 02:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2016 » Квітень » 1 » До 200-річчя від дня народження О.С.Афанасьєва-Чужбинського – українського письменника-романтика, етнографа, мовознавця.
12:36
До 200-річчя від дня народження О.С.Афанасьєва-Чужбинського – українського письменника-романтика, етнографа, мовознавця.

До 200-річчя від дня народження О.С.Афанасьєва-Чужбинського – українського письменника-романтика, етнографа, мовознавця.

          До такої дати були присвячені науково-краєзнавчі читання в Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів 30 березня 2016 року.

           З вітальним словом до учасників читань звернулися: Кравцов Віктор Іванович – завідувач методичного кабінету відділу освіти та директор школи Безруков Леонід Дмитрович.

          Про життєвий та творчий шлях О.С.Чужбинського , оцінку його діяльності видатним письменником І.Я.Франком розповіли в своїх виступах: Зиль Андрій Степанович – голова Бориспільської районної організації Національної спілки краєзнавців України, Почесний громадянин м.Борисполя та Гриценко Леонід Григорович – методист райметодкабінету, член Національної спілки краєзнавців України.

           Ніжинська гімназія вищих наук та її вплив на світогляд  Афанасьєва-Чужбинського, такою була тема виступу з цікавими презентаціями Олешко Юлії Анатоліївни, заступника директора Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, випускниці Ніжинського педагогічного університету ім. М.Гоголя.

          Романтична лірика Афанасьєва-Чужбинського, ліричні присвяти Тарасу Григоровичу Шевченкові та Євгену Павловичу Гребінці, музичний код поезії письменника-романіста  ці виступи Валентини Михайлівни Дігтяр з Вороньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Тетяни Миколаївни Чубатюк з Іванківської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Безрукової Тамари Михайлівни запалили в душах і серцях учасників читань любов до творів письменника- романіста.

           Учасники мали можливість почути пісні на словах Чужбинського у виконанні видатних співаків України та й самі залучилися до української народної пісні.

           З великою зацікавленістю учасники ознайомилися зі спогадами Афанасьєва-Чужбинського про Тараса Григоровича Шевченка  від члена Національної спілки краєзнавців України Валентини Іванівни Білощицької, директора Ревнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

           Етнографічні дослідження Афанасьєва-Чужбинського у виступі Наталії Василівни Сулими з Мирненської ЗОШ І-ІІІ ступенів  відкрили для слухачів  важливу творчу грань діяльності відомого етнографа, історика. Вона презентувала нову книгу  по цій темі та подарувала педагогічному колективу школи.

             Завершились  читання виступом Валентини Григорівни Шарапи з Гірської ЗОШ І-ІІІ ступенів, наукового кореспондента  Інституту педагогіки НАПН України «Шляхами Тараса Шевченка та Олександра Афанасьєва-Чужбинського -  вірних синів України», а розповісти було про що, адже краєзнавці  Бориспільщини  16 жовтня 2015 року побували на батьківщині відомого письменника, вченого- етнографа в с.Ісківцях Лубенського району Полтавської області.

         Учасники науково-краєзнавчих читань щиро вдячні педагогічному колективу Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, директору – Леоніду Дмитровичу Безрукову, заступнику директора Юлії Анатоліївни Олешко та учням школи, які майстерно виконали  вірші ювіляра.

         Ці науково-краєзнавчі читання перегорнули ще одну славну сторінку видатного українця, який любив Україну її солов’їну мову.

Переглядів: 543 | Додав: porrter | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua